Primăria Târgu-Jiu, în linie dreaptă cu organizarea Referendumului

143

Referendumul din 29 iulie se va desfăşura fără probleme la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Autorităţile locale sunt în linie dreaptă cu organizarea acestuia, totul fiind bine pus la punct. Târgujienii vor vota la aceleaşi secţii unde şi-au exprimat şi votul la alegerile locale. În Târgu-Jiu, lista electorală permanentă are 81.244 alegători. Deţinuţii de la Penitenciarul Târgu-Jiu pot să-şi exprime votul, solicitând comandantului unităţii deplasarea urnei mobile; de asemenea, şi cei care se vor afla în arestul IPJ, în ziua Referendumului, vor avea posibilitatea de a vota, acolo deplasându-se urna mobilă de la Secţia de votare 36.

Principalele atribuţii pentru organizarea Referendumului din data de 29 iulie revin Instituţiei Prefectului. Primăriei Târgu-Jiu şi celorlalte primării le revin mai puţine atribuţii decât la alegerile locale. „Între activităţile derulate până acum aş vrea să vă aduc la cunoştinţă că s-a emis dispoziţia numărul 1.718 din 9.07.2012 a primarului municipiului Târgu-Jiu privind delimitarea secţiilor de votare de pe teritoriul municipiului Târgu-Jiu, pentru desfăşurarea referendumului; sunt 55 de secţii de votare; nu avem secţii speciale în gară, autogară, spitale; avem posibilitatea ca în situaţia în care sunt solicitări să se permită de către preşedinţii birourilor secţiilor de votare deplasarea a doi membri cu urna volantă acolo unde sunt solicitări, de exemplu la unităţile spitaliceşti, cu condiţia ca cei din conducerea instituţiei să solicite acest lucru. De asemenea, în Penitenciarul Târgu-Jiu sunt şi persoane care au drept de vot; acestea vor depune o cerere la comandantul unităţii; de regulă acolo s-a deplasat urna volantă de la secţia 36 de la Şcoala „Sfântul Nicolae”. La fel este şi în cazul arestului poliţiei: dacă vor fi persoane care solicită deplasarea urnei volante, aceasta se va deplasa tot de la secţia 36”, a declarat Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Primăria Târgu-Jiu şi-a făcut treaba
Autorităţile locale şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin în privinţa organizării Referendumului. „S-a aprobat, de asemenea, programul acţiunilor ce se vor realiza de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, acţiuni ce cuprind: întocmirea şi transmiterea de către Instituţia Prefectului a listei cuprinzând alţi jurişti decât judecătorii şi procurorii, care nu fac parte din niciun partid politic, precum şi lista cu persoane altele decât juriştii, cu reputaţie neştirbită, care nu fac parte din niciun partid politic, dintre care urmează să fie desemnaţi preşedinţii birourilor electorale pentru secţiile de votare. Până vineri aveam circa 302 cereri; 60 de cereri erau la mapa domnului primar şi 252 erau distribuite pe tabele, astfel; 165 jurişti, 78 persoane cu studii superioare şi nouă cu studii medii”, explică Elena Ungureanu. O altă activitate realizată a fost reactualizarea listelor permanente. „La alegerile locale am avut înscrişi în listele electorale 81.378 alegători, din care 80.762 în lista permanentă, în listele suplimentare şi complementare restul. Pentru acest referendum avem în lista electorală permanentă 81.244 alegători”, a confirmat secretarul Primăriei Târgu-Jiu. S-a făcut şi delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare.. Au rămas aceleaşi secţii de votare ca şi la alegerile locale. Târgujienii îşi vor exprima votul la secţiile unde sunt arondaţi, aşa cum au făcut şi pe 10 iunie. Mai trebuie precizat faptul că s-a aprobat locaţia pentru desfăşurarea eventualelor mitinguri electorale, acestea putând fi organizate în incinta Teatrului de Vară din municipiul Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here