Primăria Târgu-Jiu, în instanţă cu datornicii blocurilor reabilitate termic

313

Deoarece asociaţiile de proprietari nu şi-au achitat contribuţia de 20 de procente pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri din municipiul Târgu-Jiu, administraţia locală încearcă pe cale legală recuperarea datoriilor, care se ridică la suma de circa 1.000.000 de lei.

Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, a declarat la finele săptămânii trecute faptul că datoriile locatarilor pentru reabilitare mai multor blocuri au ajuns la suma de aproximativ 1.000.000 de lei. Drept urmare, Primăria Târgu-Jiu a intentat mai multe procese pentru recuperarea datoriilor, sumele fiind deja acoperite de către municipalitate către constructori. “Primăria Târgu-Jiu a dat în judecată asociaţiile de proprietari şi pe proprietarii care nu şi-au plătit contribuţiile pentru recuperarea banilor. S-au mai recuperat din sume în momentul în care am ajuns în instanţa de judecată. La ora actuală, am mai avea de recuperat circa 1.000.000 de lei”, a declarat Raul Chiriac. Acesta a precizat că în cazul blocurilor ce vor intra în reabilitare termică în perioada următoare, lucrările vor fi executate abia după ce asociaţiile de proprietari vor avea în conturi partea lor de co-finanţare: “Lucrările se vor face doar dacă asociaţiile de proprietari vor avea în momentul în care ne apucăm de construcţie sumele pentru co-finanţare. În prezent se lucrează la o modificare a legislaţiei. Astfel, dacă până acum asociaţiile de proprietari achitau o co-finanţare de 20% din valoarea lucrărilor, se va merge doar cu participare de 10%. În momentul în care se va organiza licitaţia şi se va începe o lucrare, această sumă trebuie să fie, deja, colectată de la proprietarii locuinţelor”.

Datoriile pentru 5 blocuri, acoperite de municipalitate
În luna aprilie a anului trecut, Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu a aprobat o hotărâre ce prevede acoperirea din bugetul local a costurilor aferente în vederea încheierii lucrărilor de către constructor pentru un număr de cinci blocuri reabilitate termic de pe strada Unirii. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că asociaţiile de proprietari nu şi-au achitat contribuţia de 20 de procente pentru reabilitarea termică a celor cinci blocuri. “Se aprobă alocarea sumei de 290.665,01 lei din bugetul local pentru decontarea cotei de participare a asociaţiilor de proprietari pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe nr. 6, 12, 14, 16 şi 18 din str. Unirii, municipiul Târgu-Jiu, repartizată pe următoarele obiective de investiţii: 105.137,38 lei pentru blocul nr. 6; 42.510,35 lei pentru blocul de locuinţe nr. 12; 43.132,01 lei pentru blocul nr. 14; 34.587,61 lei pentru blocul nr. 16 de pe Unirii şi 65.297,66 lei pentru blocul de locuinţe nr. 18. suma de 290.665,01 lei va fi asigurată prin diminuarea sumelor alocate pentru următoarele obiective de investiţii: reabilitare termică bloc 47, Bd. Constantin Brâncuşi cu suma de 230.000 lei; reabilitare termică bloc 1, str. Unirii cu suma de 60.665,01 lei”, se arăta în hotărârea adoptată de consilierii municipali în aprilie 2017.
Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here