Primăria Târgu-Jiu face un împrumut pentru plata arieratelor

154

Primăria Municipiului Târgu-Jiu va contracta un împrumut în valoare de maximum 6.306.925 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative. Este pentru prima dată când municipalitatea face un astfel de împrumut.

Având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 3/2013, precum şi ale ordinului M.F.P. nr. 161/2013, se impune ca, până la data de 31 martie, ordonatorii de credite care înregistrează arierate la data de 31 ianuarie 2013 să diminueze volumul acestora cu minim 85%. Aflându-se în imposibilitatea achitării acestor arierate integral din veniturile bugetului local, Primăria Târgu-Jiu a considerat că este necesară contractarea unui împrumut de la Trezorerie, în condiţiile prevederilor legale amintite. „Am fost obligaţi de prevederile ordonanţei, nefiind o hotărâre care a venit strict de la noi. Conform ordonanţei de urgenţă dată se prevede că dacă noi, până la 31 martie, nu ne achităm arieratele, într-un procent de 85%, se pun nişte condiţii la acordarea cotelor din impozitul pe venit”, a declarat Narcisa Cristea, director economic al Primăriei Târgu-Jiu.
Datorii mai vechi de patru luni
Potrivit directorului economic al Primăriei Târgu-Jiu, datoriile înregistrate de municipalitate la furnizori sunt din 2012. „Sunt datorii mai vechi de patru luni de zile; toate sunt din 2012. Suma de 6 milioane ne permite să achităm în trei ani acest împrumut. Rambursarea şi cu dobânda se ridică pe parcursul celor trei ani de zile undeva la 1,6 – 1,7 miliarde pe lună, ceea ce nu e greu de suportat. La Aparegio şi Polaris avem sume mai mari, la restul sunt sume mai mici”, confirmă directorul economic al Primăriei Târgu-Jiu.
Creditul ce urmează a fi contractat, împreună cu dobânda aferentă se va restitui începând cu luna imediat următoare acordării lui, pe o perioadă de 3 ani de zile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here