Primăria Târgu-Jiu continuă programul de reabilitare a blocurilor

142

CENTRU TG JIULa momentul actual se lucrează intens la reabilitarea blocurilor din centrul municipiului Târgu-Jiu. În acelaşi timp, Primăria a obţinut avizul favorabil pentru reabilitarea unui pachet de încă 16 blocuri, situate pe strada Unirii şi în centrul municipiului. Lucrările vor începe, cel mai probabil, în primăvara anului 2012.

Primăria Târgu-Jiu a reuşit să obţină avizul Ministerului Dezvoltării pentru reabilitarea altor 16 blocuri din municipiul nostru. Este vorba despre un nou pachet de blocuri care se vor reabilita în cadrul programului de reabilitare termică a blocurilor din municipiu, program derulat conform Ordonanţei 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Programul de reabilitare a blocurilor este finanţat 50% de la bugetul de stat, 30% buget local şi 20% asociaţiile de proprietari. „Pe lângă blocurile care se execută în prezent în zona centrală, pe tronsonul cuprins între calea Eroilor şi Strada Unirii, în perioada anterioară am obţinut avizul favorabil la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a încă 16 blocuri. Este vorba de blocuri situate în zona centru, primul tronson al zonei centru, între Piaţa Prefecturii şi strada Calea Eroilor, un pachet de opt blocuri; un alt pachet de opt este format din blocurile cuprinse între Parcul Tudor Vladimirescu şi Piaţa Centrală, pe strada Unirii. În prezent, obţinând avizul favorabil de la minister, se vor derula procedurile de achiziţii, astfel încât în primăvara anului viitor vor începe lucrările de reabilitare a acestor blocuri”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Potrivit acestuia, în privinţa costurilor, „cele 16 blocuri avizate, cuprinse în două pachete de câte opt, valoarea cumulată se ridică la aproximativ 70 miliarde de lei vechi, din care 30% se asigură din bugetul local”.

Alte 22 de blocuri, în aşteptarea avizării

În urmă cu câteva zile, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au depus documentaţia în vederea avizării în vederea reabilitării termice a unui pachet de 22 de blocuri. Acestea se află în mai multe cartiere din municipiu. „Noi am întocmit documentaţiile, conform protocoalelor încheiate cu asociaţiile de proprietari pentru peste o sută de blocuri din diverse cartiere şi etapizat facem demersuri pentru obţinerea finanţării la Ministerul Dezvoltării. În acest sens, pe lângă cele 16 blocuri care au fost avizate favorabil, am depus săptămâna trecută la minister un nou pachet de 22 de blocuri pentru a fi avizate. Aceste blocuri se află amplasate în mai multe cartiere din municipiu: Debarcader, Comuna din Paris, Energeticienilor şi 8 Mai – Cuza”, a explicat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu îşi doresc ca proiectul să primească avizul cât mai curând. „Sperăm ca în cât mai scurt timp să obţinem avizul favorabil şi pentru aceste blocuri. Proiectele sunt definitivate; urmează şi la aceste blocuri să demarăm procedurile de achiziţie pentru execuţia reabilitării lor, după obţinerea avizului”, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here