Primăria Târgu-Jiu caută înlocuitor pentru Huidu

236

dumitru huiduMunicipalitatea din Târgu-Jiu nu şi-a pierdut speranţa şi vrea să-şi vadă cu ochii realizat visul de a avea o parcare supraterană. În ciuda rezilierii contractului cu afaceristul Dumitru Huidu, Primăria Târgu-Jiu caută un alt investitor pentru realizarea aceluiaşi obiectiv.

5.500 de metri pătraţi din Piaţa Centrală din municipiul Târgu-Jiu urmau să aibă ca şi destinaţie o parcare supraterană cu circa 500 de locuri şi spaţii comerciale. În urmă cu doi ani, afaceristul care deţinea un lanţ de magazine, Dumitru Huidu, câştigase contractul de licitaţie al Primăriei privind realizarea obiectivului de mare anvergură. Din păcate, situaţia financiară a acestuia nu i-a mai permis să continue investiţia, astfel că din proiectul iniţial nu a mai rămas decât planul afişat chiar pe amplasamentul cu pricina.

Nu se vrea vânzarea

parcare rodnaPotrivit Ramonei Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, terenul a fost preluat de către autoritatea locală din administrarea lui Huidu, acestuia din urmă fiindu-i concesionat. „Terenul era al Primăriei, iar Dumitru Huidu îl câştigase prin licitaţie. Pentru întreaga suprafaţă, el trebuie să plătească o taxă de concesiune dar dacă nu s-a apucat de lucru, noi l-am luat înapoi. Nu dorim să-l vindem, ci vom încerca să-l scoatem la licitaţie să vedem dacă îl vrea cineva deoarece vrem să facem tot parcare supraterană, să menţinem proiectul anterior”, a declarat Ramona Evulescu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here