Primăria Târgu-Jiu a recepţionat Drumul de Rocadă

247

Proiectul „Modernizarea drumurilor de rocadă pentru municipiul Târgu-Jiu” s-a finalizat. Recepţia finală s-a făcut luni, 10 iunie. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene şi membri ai ADR Sud-Vest Oltenia. Valoarea proiectului este de peste 350 miliarde lei vechi.

Municipiul Târgu-Jiu are un drum de rocadă modern, realizat pe fonduri europene. Lucrările au ajuns la final, recepţia făcându-se pe data de 10 iunie, cu o vizită în teren, urmată de o conferinţă de presă. „Am ajuns la finalul unui program. La Târgu-Jiu se află în plină derulare programe cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 3.500 miliarde lei vechi. Astăzi am asistat la încheierea unui program în valoare de aproximativ 353 miliarde lei vechi. S-a modernizat vechiul drum de rocadă. La ora actuală se circulă foarte bine şi am reuşit să contribuim destul de bine la fluidizarea circulaţiei prin municipiul Târgu-Jiu. În punctul Pod Şuşiţa sensul giratoriu s-a observat şi se observă că acolo se fa cupla actualul drum de rocadă cu viitoarea centură de ocolire a oraşului Târgu-Jiu”, a menţionat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

12,5 kilometri modernizaţi pe fonduri europene
Proiectul recepţionat ieri este unul de o importanţă majoră. Lucrările au fost complexe, investiţia fiind şi ea una valoroasă. „Vă felicit pentru acest proiect şi vreau să vă spun că este cel mai important proiect regional finanţat prin Programul Operaţional Regional care vizează reabilitarea unui drum de centură, prin lungimea sa de 12,5 kilometri. Acest proiect a fost depus în anul 2007 şi este finalizat în 2013. este unul dintre cele 60 de proiecte finanţate. La nivelul judeţului Gorj sunt peste 80 milioane euro. Municipiul Târgu-Jiu are programe foarte valoroase finanţate prin acest program. Aşteptăm în continuare proiecte de la Primărie, care vizează reabilitarea termică a locuinţelor”, a menţionat Dorian Delureanu, Şef Departament Implementare.
Investiţiile pe fonduri europene nu se vor opri aici, după cum a confirmat edilul Florin Cârciumaru: „în perioada în care urmează vom asista şi la alte recepţii finale pentru că programul prin care se modernizează cartierul Bicaz se apropie de final şi peste câteva săptămâni vom participa la o recepţie finală. Celelalte se află în plină desfăşurare; toate fac parte dintr-un mare program care se derulează pe Programul Operaţional Regional pe perioada 2007-2013”.

Felicitări de la autorităţile judeţene
La recepţia finală a drumului de rocadă au participat şi reprezentanţii autorităţilor judeţene. Aceştia au avut numai cuvinte de laută la adresa municipalităţii. „Felicitări echipei de proiect, Consiliului Local şi domnului primar, care, întotdeauna, îşi pune în practică proiectele şi îşi respectă promisiunile, dar şi domnului preşedinte Ion Călinoiu, care susţine investiţiile”, subprefectul Sorin Arjoca. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mărturisit: „suntem astăzi în faza de închidere a unui program finanţat prin Programul Operaţional Regional. După finalizarea celorlalte proiecte, ne pregătim pentru 2014-2020 pentru a avea realizată, la nivel regional, etapa de creştere a capacităţii administrativă, necesară accesării fondurilor pentru dezvoltarea Regiunii Sud-Vest Oltenia”.
Dezvoltarea reţelei de transport va facilita şi cooperarea interregională şi va contribui semnificativ la creşterea competitivităţii întreprinderilor şi firmelor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here