Primăria Scoarţa, colindată de elevi

309

Elevii din comuna Scoarţa au pornit la colindat, conform datinei creştine. Ei au poposit şi la sediul Primăriei, unde au fost întâmpinaţi de aleşii locali şi de funcţionarii aflaţi la lucru. Copiii au primit pachete cu dulciuri şi fructe, autorităţile pregătind în acest an în jur de 400 de pachete pentru colindători.

E vremea colindelor şi obiceiul de a merge la colindat se păstrează şi în zilele noastre, atât în oraşe, dar mai ales la sat. Şi în comuna Scoarţa perioada dinaintea Sărbătorii Naşterii Domnului este una specială. Reprezentanţii administraţiei publice locale au pregătit câteva sute de pachete pentru colindători. „În acest an am pregătit în jur de 400 de pachete pentru copiii din comună. Am primit cu drag colindătorii şi ne-am bucurat cu toţii de programul artistic pregătit de aceştia. Este normal să derulăm astfel de activităţi în această perioadă a anului”, confirmă primarul Aurelian Cotârlău.
Îmbrăcaţi în costume populare, elevii au reuşit să îi impresioneze pe angajaţii Primăriei Scoarţa.

Activitate intensă până la sfârşitul anului
Edilul comunei Scoarţa spune că, deşi spiritul sărbătorilor se simte din plin în instituţie, graţie colindătorilor, activităţile administraţiei publice locale continuă până la sfârşitul anului. „Lucrăm în această perioadă la remedierea micilor probleme apărute la sistemul de iluminat public, unde avem de înlocuit vreo şapte lămpi. De asemenea, ne preocupăm de împodobirea cu ghirlande, pentru a reda spiritul sărbătorilor. Programul de lucru este normal la noi, exceptând zilele libere prin lege; pe 29 decembrie avem chiar o licitaţie pentru asfaltarea unui număr de nouă uliţe”, explică Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa.
Conducerea Primăriei Scoarţa îşi doreşte ca şi cetăţenii să se bucure de sărbători liniştite, tocmai de aceea colectivul de salariaţi va continua să lucreze conform unui program obişnuit, până la sfârşitul anului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here