Primăria Săcelu, cu conturile blocate

126

deschidereDe mai bine de o săptămână, conturile Primăriei Săcelu sunt blocate şi asta din cauza unui litigiu existent între edilul local, Ion Voica, şi o femeie de afaceri din localitate.

Eugenia Jurebie i-a solicitat astfel primarului drept de uzufruct asupra a două bucăţi de teren pentru care aceasta susţine că deţine titluri de proprietate. Terenurile femeii sunt ocupate cu două clădiri ale comunităţii, noua sală de sport şi fosta grădină de vară a comunei. Jurebie susţine că a câştigat în instanţă ca autorităţile locală să îşi achite chiria pe cele două parcele de teren, suma pe care primăria i-ar datora-o fiind de două miliarde şi jumătate de lei vechi.

Eugenia Jurebie susţine că deţine două parcele de teren în comuna Săcelu una având o dimensiune de peste 3000 de mp iar cea de-a doua de peste 1000 de mp. Pe parcela cea mai mare, aflată relativ aproape de casa sa a fost construită recent o nouă sală de sport. Femeia susţine că a anunţat din timp autorităţile locale că terenul pe care construiesc nu este din domeniul public dar ea nu a fost ascultată. Mai mult, în ciuda neclarităţilor legate de teren autorităţile au grăbit lucrările pentru ca sala de sport, care nici măcar nu este utilizată la capacitate, să fie construită indiferent de viitoarele probleme legislative. Eugenia Jurebie a dat în judecată însă autorităţile şi susţine că a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca primăria din Săcelu să îi achite drept de uzufruct atât asupra terenului pe care se află sala de sport cât şi asupra celui pe care se află fosta grădină sau teatru de vară a comunei. “Este vorba despre achitarea unei sume de peste două miliarde şi jumătate de lei vechi. Ne-am adresat unui executor judecătoresc iar pentru recuperarea banilor, acesta a solicitat blocarea conturilor primăriei”, a declarat şi Florin Jurebie, fiul reclamantei.

Control la dublu de la Curtea de Conturi

Executorul judecătoresc Gheorghe Dăianu este cel care, potrivit familiei Jurebie, a făcut demersurile necesare în privinţa blocării conturilor pentru recuperarea datoriei pe care Primăria Săcelu trebuie să o achite reclamanţilor. Acest eveniment pică în acelaşi moment în care reprezentanţii Curţii de Conturi au luat la purecat toate actele primăriei. Reprezentanţi atât de la Curtea de Conturi Gorj cât şi de la aceiaşi instituţie din Bucureşti sunt cei care fac de ceva vreme această verificare, specialiştii din capitală venind aici la unele sesizări ale localnicilor care au reclamat ilegalităţi la Primăria Săcelu. Primarul Ion Voica a confirmat că primăria are conturile blocate, dar a refuzat să spună motivul pentru care s-a ajuns la acest lucru. Mai mult a încercat să spună că ar fi scăpat de această măsură cerută de executorul judecătoresc, deşi reprezentanţii familiei Jurebie susţin că singurii paşi pe care Voica i-ar fi făcut în acest sens sunt doar încercarea sa de a ajunge la o împăcare cu reclamanţii.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here