Primăria Rovinari sprijină peste 3.000 de cetăţeni

168

rovinari1Încă de luni, Primăria oraşului Rovinari a început distribuirea celor 3.600 de tichete destinate persoanelor din categoriile defavorizate. Spre deosebire de anii trecuţi când ajutoarele au constat în produse alimentare, în acest an, sprijinul constă în tichete în valoare de 60 de lei fiecare.

Conducerea Primăriei oraşului Rovinari a decis acordarea unui număr de 3.600 de tichete valorice în sumă de 60 de lei fiecare pentru persoanele cu situaţii materiale precare din oraşul Rovinari. Beneficiarii s-au înscris pe listele Serviciului de Protecţie Socială şi asta numai pentru că au un venit sub 670 de lei pe membru de familie. „Tichetele valorice au început să se împartă de la începutul acestei săptămâni. Familiile compuse din doi membri primesc un tichet, cele care au până la patru membri beneficiază de două tichete, trei tichete sunt destinate familiilor cu până la şase persoane, iar patru tichete valorice se acordă familiilor compuse din mai mult de şase persoane”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

rovinari2Beneficiarii s-au înscris pe liste făcând dovada venitului şi anexând copiile certificatelor de căsătorie sau a celor de naştere ale copiilor, în funcţie de fiecare caz. Autorităţile din Rovinari au schimbat în acest an modul de acordare al ajutoarele, deoarece până acum, ajutoarele de Paşti şi cele de Crăciun constau în acordarea de alimente. „Anul trecut, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, am distribuit circa 3.400 de pachete pentru persoanele nevoiaşe, valoarea fiecărui pachet fiind tot de 60 de lei”, a precizat viceprimarul de la Rovinari.

Oraşul, pregătit de sărbătoare

Autorităţile locale din Rovinari au pregătit deja oraşul pentru Sfintele Sărbători de Paşte. Curăţenia este deja gata, străzile au noi marcaje, parcurile au fost curăţate, mobilierul stradal vopsit.

„Pentru pregătirea oraşului de Sărbătoarea Paştelui, Primăria oraşului Rovinari, alături de serviciile din subordine, a executat lucrări de corecţie şi tăiere, de întreţinere de arbori şi arbuşti ornamentali, curăţenia generală a spaţiilor verzi şi degajarea de resturile vegetale, efectuarea de tratamente fitosanitare pentru arbori, arbuşti şi garduri vii, completarea cu pământ fertil a parcurilor şi a zonelor adiacente blocurilor de locuit. De asemenea, s-a dispus repararea jardinierelor stradale şi sădirea de flori, a fost semănat gazon în spaţiile verzi, s-au spălat străzile, s-au făcut reparaţii stradale, plantări de flori de primăvară, efectuarea marcajelor stradale şi longitudinale”, a adăugat viceprimarul Laurenţiu Chivu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here