Primăria Rovinari premiază cea mai frumoasă grădină cu flori

395

Și în acest an, Primăria Rovinari va premia cetățenii din oraș care și-au amenajat cele mai frumoase grădini cu flori, fie în curtea caselor unde locuiesc, fie în fața blocurilor de locuințe. Sunt puse la bătaie premii consistente în bani.

”Am dat startul unei noi ediții a concursului – Rovinari “Un Oraş Verde” – Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă caselor de locuit şi blocurilor de locuinţe”. Înscrierea în concurs se va face la sediul Primăriei Rovinari, printr-o cerere care va cuprinde datele personale, la care se va ataşa şi o copie a cărții de identitate. Pozele cu grădinile înscrise în concurs vor fi postate pe site-ul Primăriei Rovinari la adresa www.primariarovinari.ro și pe pagina de Facebook „Primăria Rovinari”. După jurizare, câştigătorii vor primi din partea autorităţilor locale premii în bani şi diplome, astfel: Premiul I – 2000 lei; Premiul II – 1500 lei; Premiul III – 1000 lei; Premiul IV – 700 lei, precum și 16 mențiuni în valoare de 400 de lei fiecare”, au anunțat autoritățile locale din Rovinari.
Scopul concursului este acela de a îmbunătăți aspectul urbanistic al orașului și al microclimatului urban, precum și pentru a trezi interesul cetățeanului pentru întreținerea spațiilor de locuit și împrejurimile acestora.
Pentru buna organizare a concursului se va constitui un Secretariat Tehnic, care va răspunde de înregistrarea înscrierilor la concurs, gestionarea siteului primăriei (prezentarea tuturor informațiilor referitoare la concurs și concurenți), coordonarea concursului și popularizarea în mass-media. Persoanele care fac parte din acest secretariat vor fi numite prin dispoziția primarului din rândul aparatului de specialitate al primarului. Evaluarea se va face de către comisia desemnată în termen de 10 zile lucrătoare de la încheiere concursului. Aceasta va fi compusă dintr-un număr de 7 persoane, astfel: 5 persoane din cadrul aparatului de specialitate al primarului, desemnați prin dispoziție de către primar și 2 persoane din cadrul SPL Rovinari. Comisia va analiza portofoliul prezentat de fiecare candidat, luând în considerare și punctajul propus de către cetățenii care vor vota pe site-ul primăriei.
Criteriile care vor sta la baza acordării premiilor sutn următoarele: frumusețea și naturalețea grădinii precum și unitatea amenajării (aspect general) – 20%; diversitatea speciilor și menținerea aspectului deosebit al grădinii pe toată perioada concursului – 20%; curățenia în zona aferentă grădinii – 20%; aspectul împrejmuirilor (gard, poartă) – 10%; suprafața amenajată a grădinii – 10%; măsura în care grădina contribuie la aspectul general al orașului (gradul de vizibilitate în spațiul public) – 20%.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here