Primăria Novaci, notificată să achite salariile sindicaliştilor de la căminul de bătrâni

148

După ce a trimis o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, săptămâna trecută, conducerea Sindicatului Sanitas DGASPC a notificat şi Consiliul Local şi Primăria Novaci. Sindicaliştii solicită autorităţilor novăcene achitarea salariilor restante pe lunile decembrie 2012 şi ianuarie 2013 pentru membrii lor de sindicat: Bălaşa Mariana, Fîrlan Mihaela, Oţet Mihaela, Popescu Ionela şi Sumilean Camelia, salariați în cadrul “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci” în termen de 15 zile.

Sindicatul Sanitas DGASPC Gorj, prin liderul de sindicat Domnica Gridan, a depus la ITM Gorj în data de 22.02.2013 o sesizare cu privire la situaţia membrilor săi de sindicat, angajaţi ai “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci”. În cursul acestei săptămâni, organizaţia sindicală amintită a notificat şi Consiliul Local şi Primăria Novaci. „Având în vedere că, practicaţi o politică neunitară în domeniul salarizării, fapt ce rezultă din modalitatea de plată a salariilor, mai exact, în timp ce toţi ceilalţi angajaţi ai primăriei îşi primesc salariile cuvenite la termenul stabilit, salariaţii “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci” deşi figurează pe acelaşi stat de plată, al aceluiaşi ordonator de credite, le au restante de câteva luni de zile, vă atragem atenţia că aţi încălcat prevederile ORDONANŢEI nr. 137 din 31 august 2000 (republicată) privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare”, se arată în notificare.

Gridan: „Cred că se va găsi o soluţie”
Domnica Gridan, preşedintele Sindicatului Sanitas DGASPC Gorj crede că se va găsi, totuşi, o soluţie pentru salariaţii Căminului de Bătrâni Novaci. „Eu cred că se va găsi o soluţie până la urmă. Dacă cele menţionate în notificarea noastră nu vor fi soluţionate în termen de 15 zile de la data primirii, Uniunea Judeţeană Teritorială Sanitas Gorj prin intermediul conducerii Sindicatului Sanitas DGASPC Gorj îşi rezervă dreptul de a sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării precum şi faptul de a se adresa instanţelor de judecată în vederea recuperării drepturilor salariale”, precizează Gridan. Conducerea Sindicatului Sanitas DGASPC Gorj a cerut Consiliului Local şi Primăriei Novaci ca, în temeiul Ordonanţei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, să-i comunice un răspuns. Acesta nu a fost comunicat, până acum.
Primarul Oraşului Novaci a fost contactat telefonic pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns apelului. Sindicaliştii sunt, totuşi, optimişti şi speră că problema angajaţilor Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci se va rezolva cât mai repede.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here