Primăria Motru, sancţionată de Garda de Mediu

875
Începând de luni, 20 iulie, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au început verificarea primăriilor din judeţ pentru a stabili dacă acestea mai folosesc vechile depozite de deşeuri şi dacă edilii au încheiat contracte cu rampele de gunoi şi cu societăţile autorizate în gestionarea deşeurilor menajere. Potrivit directorului coordonator al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, până acum au fost controlate doar două primării, Turceni şi Motru.

Dacă în primul caz, lucrările sunt în ordine şi decurg conform graficului stabilit, la Motru au fost descoperite mai multe nereguli. „La Motru am constatat că lucrările la staţia de transfer se efectuează cu întârziere. Din această cauză, am obligat autorităţile să contracteze un operator autorizat pentru a transporta gunoaiele la depozitul ecologic din Târgu-Jiu până când va fi gata staţia de transfer de acolo”, a declarat Gheorghe Sanda.

Controalele vor continua pe toată perioada lunii iulie, iar primăriile care nu au închis vechile gropi de gunoi riscă amenzi de până la 100.000 lei.
Irina Picioruşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here