Lucrări de 54 de miliarde, în stand-by! Primăria Cruşeţ, contestată pentru că a încredinţat modernizarea unui drum comunal firmei lui Iordache

795

O firmă din Slatina, abonată la lucrările edilitare ale unităţilor administrativ teritoriale din Gorj, a atacat la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor(CNSC) raportul de atribuire a unei investiţii legate de un drum comunal, ce urma să fie realizat de către Primăria Cruşeţ. SC Grup Primacons SRL a solicitat, printre altele CNSC, anularea deciziei autorităţii contractante prin care SC Ydail Constructor SRL, firma fostului liberal Ion Iordache, a câştigat lucrarea privind modernizarea DC 40, pe ruta Cruşeţ-Slăvuţa, structura admiţând, săptămâna trecută, plângerea firmei din Olt. Primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, susţine că între diferenţa de sumă licitată de Ydail şi Primacons este de doar 3000 de lei, dar dacă a decis CNSC-ul reluarea licitaţiei, va face asta în următoarele zile, cu riscul ca drumul să fie modernizat abia de anul viitor.

Microsoft Word - decizie_1688.doc Microsoft Word - decizie_1688.docLa licitaţia privind “Lucrări – Modernizare drum comunal DC40 Cruşeţ – Slăvuţa, comuna Cruşeţ, judeţul Gorj”, care a avut loc la finalul lunii august, au participat trei firme. Este vorba despre Ydail Constructor, Grup Primacons şi Metalcolect SRL, câştigătoare fiind declarată firma lui Iordache, care s-a angajat să facă lucrarea pentru o sumă de peste 54 de miliarde de lei vechi. La distanţă de doar 30 de milioane de lei vechi s-a poziţionat şi preţul Grup Primacons, motiv pentru care firma din Slatina a pierdut cursa pentru realizarea investiţiei din Cruşeţ.

primaria crusetOctavian Bălţoi, administratorul firmei, a contestat însă licitaţia la CNSC, cerând “anularea parţială a raportului procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică anterior menţionat în ceea ce priveşte admisibilitatea ofertei câştigătoare depuse de SC Ydail Constructor SRL, precum şi a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acestuia; anularea deciziei autorităţii contractante prin care oferta SC Ydail Constructor SRL a fost declarată admisibilă şi câştigătoare; obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii de achiziţie prin reevaluarea ofertei declarate câştigătoare de la etapa verificării admisibilităţii acesteia”.

iordacheCNSC admite contestaţia şi cere reluarea licitaţiei
Prin decizia din 7 septembrie, CNSC admite contestaţia Grup Primacons SRL şi “anulează raportul procedurii şi actele subsecvente” obligând autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor cu respectarea prevederilor legale, a documentaţiei de atribuire şi a celor cuprinse în Motivarea în cauză, în termen de zece zile de la comunicare. Totodată CNSC dispune continuarea procedurii de atribuire în cauză, lucru aflat recent de primarul localităţii Viorel Drăguşin. “Am auzit marţi de răspunsul CNSC-ului care ne obligă să întrunim iar comisia de licitaţie şi să stabilim din nou un câştigător. Vom face asta deşi totul nu înseamnă decât o întârziere pentru noi. Licitaţia se va relua, apoi vom aştepta perioada de contestaţie, şi constructorul se va apuca de drum în plină iarnă. Stăm cu banii blocaţi şi cu lucrarea în aşteptare pentru că preţul oferit de cele două firme a fost foarte apropiat”, a declarat primarul Drăguşin.
primar Cruset insEdilul a precizat că Ydail a oferit lucrări de 54 de miliarde de lei vechi, această investiţie nefiind singura realizată de firma gorjeană în Cruşeţ. “Ydail lucrează şi la DC51 şi nu avem ce reproşa lucrărilor. Dar dacă trebuie, trebuie.. Reluăm şi această licitaţie, cu riscul că ne prinde iarna până ne apucăm de drumul 40”, a completat Drăguşin. Licitaţia trebuie reluată cel târziu pe data de 17 octombrie.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here