Primăria Bustuchin, pe podiumul “Idei din Țara lui Andrei” cu un proiect pentru rromi

340

Un proiect realizat la Bustuchin a reușit să câștige o finanțare de maxim 5000 euro în competiția “Idei din Țara lui Andrei”, ediția 2015- 2016. Este vorba despre “Tradirrom”, proiectul inițiat de Irinel Vasile Spiridon, alături de Primăria Bustuchin, acesta vizând comunitățile de rromi din localitate. “Programul urmărește restabilirea unor relații între membrii comunității de rromi și localnici, precum și readucerea meșteșugurilor acestora în atenția comunității locale. Acesta își propune reinventarea unei tradiții locale, cea a meșterilor rudari, care confecționau articole artizanale de valoare culturală. Se urmărește oferirea de noi locuri de muncă pentru persoanele dispuse să ducă tradiția mai departe”, au anunțat organizatorii concursului, felicitându-i totodată pe gorjeni.
A 4-a ediție a competiției “Idei din Țara lui Andrei”, care și-a desemnat pe 11 februarie câștigătorii, a strâns 239 de aplicații pentru proiecte de dezvoltare comunitară, educație pentru angajabilitate, eco-eficiență & eco-inovație. Cele mai bune 19 proiecte au fost alese de un juriu format din 19 lideri de opinie și reprezentanți ai ONG-urilor, dar și în urma votului public, proporția fiind de 60% – 40%. Proiectele desemnate câștigătoare de OMV Petrom și Fundația PACT vor deveni realitate în 17 județe din România.
Proiectele vor deveni realitate pentru a rezolva, pe termen lung, probleme din 17 județe ale țării: Argeș, Bacău, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vrancea. Șapte dintre ele sunt proiecte de educație pentru angajabilitate, alte opt vizează dezvoltarea comunitară, iar patru sunt soluții de eco-eficiență cu impact pozitiv asupra mediului.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here