Primar pentru o zi, la Motru

644

Provocare lansată de primarul Cosmin Morega. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani, care sunt pasionați de administrație publică, pot fi primar pentru o zi. Cel mai activ „edil” va fi premiat cu o tabletă.

De la 1 februarie, tinerii pot participa la toate activitățile desfășurate de primar. „Este provocarea pe care o lansez pentru tinerii din Motru cu vârsta cuprinsă între 17-25 ani care își doresc și sunt pasionați de administrație publică, de politică. Mai exact, acești tineri pot depune o solicitare care să cuprindă numele, vârsta și un număr de telefon, la sediul primăriei (secretariat) ori să o trimită pe contul de Facebook „Primăria Municipiului Motru” până la sfârșitul acestei luni. De la 1 februarie, tinerii ce își vor depune solicitările vor fi prezenți pe rând, timp de 1 zi, alături de mine, la toate activitățile administrative, politice din acea zi”, a anunțat primarul Cosmin Morega.
Programul de lucru va începe la ora 7.00 și se poate încheia seara. „Practic, începând cu ora 7 și până la 16-20, în funcție de programul zilei, vor participa activ la activitatea din acea zi. Doresc acest lucru pentru ca tinerii noștri să poată fi informați de activitatea administrativă direct de la sursă, să vadă problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi, modul de rezolvare, pentru a informa la rândul lor și alți colegi/prieteni de această activitate”, spune primarul din Motru.

Îndemn: Să facă pasul spre administrație!
Cosmin Morega speră să-i determine pe tineri să se îndrepte spre administrația publică. „Am observat o reticență a tinerilor, când vine vorba de primărie, consiliu local, politică, iar prin această acțiune vor putea fi informați despre problemele comunității, ale cetățenilor. Sper ca pe această cale, în următoarea perioadă, cât mai mulți tineri să facă un pas curajos spre administrația publică, politică, pentru ca împreună să putem schimba mentalități, mod de lucru și să punem în practică ideile lor îndrăznețe și de multe ori benefice”, a mai precizat primarul.

O tabletă pentru cel mai activ „primar”
Cosmin Morega speră să fie mulți tineri interesați de această provocare. La final, cel mai activ „primar” va fi premiat cu o tabletă.
„Toate cheltuielile din ziua respectivă pentru persoana prezentă alături de mine vor fi suportate de mine, personal. Cel mai activ va fi premiat cu o tabletă nouă, care sper să îi fie de folos în activitatea sa zilnică. Aștept cu multă încredere cât mai mulți tineri să se înscrie la această provocare „Primar pentru o zi” și, de ce nu, peste câțiva ani, cei care își doresc acest lucru să ocupe funcții importante în administrația publică, politică, funcții care să aducă un plus valoare comunității noastre”, a adăugat primarul Cosmin Morega.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here