Primar: Nu am primit niciun leu pentru drumuri

564

Primarul PNL al comunei Roșia de Amaradia și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care Consiliul Județean Gorj a împărțit către localități sumele defalcate din TVA și impozitul pe venit. „Sunt nemulțumit, nu am primit nici măcar un leu pentru drumurile din Roșia de Amaradia”, se plânge primarul Cotojman.

Primăria Roșia de Amaradia a primit 600 de mii de lei, la repartiția făcută de CJ Gorj. Suma l-a nemulțumit pe primarul Liviu Cotojman. „Niciun leu pentru drumuri. Știți bine că drumurile de la noi sunt afectate de alunecări de teren, de calamități, și am rămas surprins neplăcut când am constatat că nu am primit bani. Trag concluzia că fie este vorba de un buget al sărăciei, ori de unul împărțit pe interese politice și nimic altceva”, declară primarul Liviu Cotojman.
Primăria Roșia de Amaradia a solicitat 840 mii lei de la Consiliul Județean și a primit 600 de mii de lei, „să stingem odată pentru totdeauna arieratele înregistrate pentru profesorii care aveau titluri executorii şi le amânam an de an”, anunța preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. „Nu am primit un leu pentru arierate”, mai susține primarul Cotojman. „Nu cred că s-au alocat bani pentru a stinge conflictul cu cadrele didactice care au obținut în instanță hotărâri judecătorești. Datoria către profesori e înregistrată ca și arierate, iar pentru arierate nu am primit vreun leu de la Consiliul Județean”, a precizat Liviu Cotojman. Mai mult, edilul spune că banii primiți sunt pentru a asigura cofinanțările la proiectele aflate în derulare. „Repartizarea de șase miliarde de lei vechi este ca și o obligație a Consiliului Județean Gorj către UAT Roșia de Amaradia, având în vedere că avem cele mai multe proiecte din județ și avem nevoie de o sumă mare de bani pentru cofinanțări. Nu mi s-a alocat un leu în plus, ci doar pentru a se asigura finanțarea proiectelor pe care le am în derulare. Nu mi-au dat un leu pentru arierate, nu mi-au dat un leu pentru funcționare”, mai spune primarul Cotojman.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here