Primar din Gorj, trimis în judecată pentru corupție

5763

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan, aflat sub măsura arestului preventiv, pentru săvârşirea de fapte de corupție. Edilul este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de luare de mită, o infracţiune de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi o infracţiune de instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Potrivit procurorilor, în luna august 2018, „inculpatul S.S.I. a pretins de la martorul denunţător C.I. suma de 3.000 euro pentru a-l angaja la Primăria Comunei Albeni în funcţia de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi asupra cărora avea influenţă, lucru pe care l-a şi realizat, dovadă fiind faptul că a dispus să fie declarat admis deşi obţinuse media finală de 5,61. Inculpatul a primit această sumă în data de 01.11.2018, anterior susţinerii concursului menţionat”.

În data de 21.07.2020, inculpatul a pretins de la asistenţii medicali comunitari şi asistentul social  din cadrul Primăriei Comunei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înaintate Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare, primind de la aceştia în data de 27.07.2020, după încasarea acestui stimulent, suma totală de 2.000 lei.

După patru luni, în data de 2.12.2020, procurorii spun că primarul „a pretins şi primit de la martorul denunţător C.F. suma de 12.000 lei, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de concurs pentru a fi declarat admis la concursul pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi astfel influența asupra membrilor comisiei, subordonaţii săi”.

Tot în luna decembrie 2020, inculpatul a pretins suma de 4.000 euro şi a primit 3.500 euro de la martorul denunţător T.A.C., asigurându-l că prin intervenţia sa pe lângă comisia de concurs constituită din funcţionari ai primăriei, subalternii săi, asupra cărora avea influenţă, va promova concursul în postul de şef Serviciu V.S.U. în cadrul Primăriei Comunei Albeni, dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele şi rezolvarea acestora.

Și acuzațiile nu se opresc aici.  În luna noiembrie 2017, inculpatul a pretins şi primit de la martorul denunțător S.F.C. suma de 5.500 lei pentru angajarea soţiei sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi influenţa asupra membrilor comisiei de concurs şi a remis subiectele înainte de susţinerea probei scrise.

Primarul Stan se află în arest preventiv de la sfârșitul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here