Prima sentinţă irevocabilă, în procesul foştilor angajaţi ai Spitalului Sadu

150

InstantaCurtea de Apel Craiova a soluţionat unul dintre cele 21 de procese ale foştilor salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), dând o soluţie definitivă şi irevocabilă. Un alt proces a fost casat şi trimis la rejudecare, restul au termene de judecată.

Preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, cel care a introdus în instanţă acţiunile, spune că instanţa de la Craiova începe „loteria” cu procesele de la Sadu.

Din cele 21 de persoane disponibilizate la 1 aprilie 2011 de la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, una a câştigat definitiv şi irevocabil procesul intentat împotriva Consiliului Local Bumbeşti-Jiu şi a unităţii sanitare menţionate. „Carmen Ţundrea, care lucra la Personal, a câştigat irevocabil; este primul recurs câştigat la Curtea de Apel Craiova, din cele 21 de dosare pe care le au foştii angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Procesul său a fost soluţionat ca irevocabil, menţinându-se sentinţa Tribunalului Gorj, prin care Consiliul Local şi Spitalul Bumbeşti-Jiu erau obligate să plătească 22 de salarii nete”, confirmă Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. Carmen Ţundrea va trebui să ceară punerea în executare a sentinţei judecătoreşti pentru a-şi primi drepturile salariale restante.

„Loteria” proceselor disponibilizaţilor

Sindicatul „Sănătatea” Gorj a introdus, la sfârşitul lunii mai 2011, la Tribunalul Gorj, acţiunea pentru recuperarea drepturilor celor 21 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), care au intrat în şomaj odată cu închiderea unităţii spitaliceşti. Sindicaliştii au de recuperat aproximativ 8 miliarde de lei vechi, reprezentând diferenţa de bani corespunzătoare sumelor compensatorii ce le reveneau angajaţilor după încetarea activităţii la Spitalul Bumbeşti-Jiu. Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj consideră că, acum, Curtea de Apel Craiova a început „loteria” cu procesele foştilor angajaţi ai spitalului din Sadu. „Curtea de Apel Craiova începe „loteria” cu procesele foştilor salariaţi ai Spitalului Bumbeşti-Jiu. Un proces a fost câştigat definitiv şi irevocabil, altul a fost casat şi trimis la rejudecare, restul au termene, unele dintre ele fiind la al doilea termen. E ca la „loterie”, altfel nu se explică situaţia de faţă”, declară Măruţă. Spitalul Bumbeşti-Jiu a fost închis la 1 aprilie 2011, ca urmare a propunerii Ministerului Sănătăţii de a-l transforma în cămin de bătrâni. După închiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, personalul medical a fost redistribuit la unităţile spitaliceşti din judeţ, iar restul angajaţilor au fost disponibilizaţi. Actualii şomeri de la spitalul Sadu, membri ai Sindicatului “Sănătatea” Gorj îşi cer, în instanţă, drepturile băneşti ce li se cuvin şi sunt hotărâţi să nu renunţe până când nu câştigă aceste procese.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here