Prima sentință, după tentativa de omor de la Urdari

536

Denunțătorul fostului șef al Postului de Poliție Urdari, Tauru Bebe Rică, trimis în judecată la începutul lunii noiembrie a anului trecut pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a aflat, miercuri, prima sentință la Tribunalul Gorj.
Acesta ar fi fost implicat într-un scandal în luna august, pe terasa unui magazin din Urdari. Instanța a contopit pedepsele, iar dacă nu va contesta decizia, inculpatul va executa 3 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare. ,,Menţine măsura arestului preventiv. Deduce din pedeapsa aplicată durata de 24 de ore a reţinerii şi perioada arestului preventiv, de la data de 6 noiembrie 2018 la zi. Ia act că persoana vătămată şi Spitalul Orăşenesc ,,Sf. Ştefan” Rovinari, judeţul Gorj, nu s-au constituit parte civilă în cauză. Cu drept de apel”, a decis judecătorul. Ancheta a fost efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. ,,S-a reţinut că inculpatul Tauru Bebe Rică la data de 06 august 2018, în timp ce se afla în terasa unui magazin din comuna Urdari, judeţul Gorj, a luat două sticle în mână, le-a spart şi având partea superioară a sticlelor în mână, cu intenţia de a ucide a lovit persoana vătămată C.C.C. cu acestea în zona gâtului, provocându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Totodată, prin violenţele comise în public împotriva persoanei vătămate C.C.C. şi a altei persoane I.V. şi prin ameninţări, inculpatul Tauru Bebe Rică a tulburat ordinea şi liniştea publică. Inculpatul Tauru Bebe Rică a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore, prin ordonanţa procurorului din data de 05.11.2018, iar prin rechizitoriul înaintat Tribunalului Gorj la data de 6.11.2018 s-a solicitat luarea măsurii arestării preventive cu privire la acesta”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
În 2015, Tauru Bebe Rică l-a denunțat pe fostul șef de Post din Urdari, susținând că i-ar fi pretins favoruri sexuale soției sale, pentru a o scăpa de acuzațiile dintr-un dosar penal. Negocierile ar fi fost purtate chiar în sediul Poliției Urdari.
Apropiații fostului om al legii au precizat atunci că, din înregistrarea din sediul instituției, ar fi reieșit că ar fi făcut de fapt o glumă.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here