Prima reacție a stăpânei Rottweilerilor care au atacat o femeie din Fărcășești

404

Proprietara celor doi câini din rasa Rottweiler a aflat din cotidianul Gorjeanul că patrupedele au atacat-o pe vecina sa. Aceasta este plecată din localitate, însă a luat deja legătura cu victima și cu familiea acesteia, precizând că regretă incidentul. ”Eu nu sunt în localitate. Sunt plecată. Câinii erau în curte și au scăpat. Nu sunt agresivi decât cu alte animale. Sunt ținuți numai în curte, dacă văd alți câini mai sar, dar nu sunt și nu au fost crescuți agresivi. Au scăpat, posibil să se fi speriat și vecina. Sunt vecinii de peste drum. Chiar ne-am înțeles întotdeauna. Nu au fost niciodată probleme de genul acesta. Câinii sunt înregistrați la veterinar, au carnete de sănătate, sunt vaccinați. De cum am aflat l-am sunat pe soțul doamnei, am vorbit, am înțeles că au depus plângere la Poliție. Când o să mă întorc la Fărcășești o să încerc să vorbim să vedem cum putem rezolva. Dacă nu, asta este. I-am spus că îmi pare foarte rău, nu am ce să zic, să acționeze cum cred dumnealor de cuviință. E regretabil, chiar îmi pare rău. Sunt câinii mei și îi păstrez. Sunt legați în curte. Nu sunt agresivi. O să stea numai legați”, a declarat pentru Gorjeanul, Mirela, proprietara câinilor. Tânăra se va întoarce acasă la sfârșitul acestei săptămâni, fiind plecată din localitate în interes de serviciu.
Vecina sa, o femeie de 49 de ani, din comuna Fărcășești, a fost atacată, vineri, de cei doi câini din rasa Rottweiler în fața casei sale, această fiind salvată de oamenii care treceau prin zonă şi care au alungat animalele. Patrupedele au scăpat din curtea locuinţei stăpânilor, aceștia fiind plecați din localitate. Ana Temelie a ajuns la spital cu mușcături la picioare și la mâna dreaptă. ”Vineri dimineața mă duceam să îmi iau pâine. Cum am ieșit pe poartă, câinii Rottweiler ai vecinilor mei erau la poartă. Nu am mai avut timp să reacționez. Imediat m-au și luat de picior, au dat cu mine în șanț, în canal, apoi au încercat să mă apuce de față sau de gât, mă apăram cu mâna, mi-au spintecat mâna. Am văzut că îmi curge sânge și am început să dau cu pământ din canal. Stăteam cât puteam cu spatele în canal, în apă, ca să nu mă muște de față. Stând în apă veneau să mă apuce de piept și de față. La un moment dat a apărut un om lângă mine, un coleg de serviciu al soțului meu care a zis că el i-a gonit. A venit apoi să mă ridice. Apoi a venit un alt coleg de serviciu. Câinii veneau înapoi. A luat un par dintr-un gard și i-a îndepărtat, după care l-au sunat pe soțul meu și el a alertat ambulanța. M-au dus la Rovinari la spital, m-au cusut și m-au trimis la Târgu-Jiu, pentru vaccin. Proprietarii sunt plecați, el e în țări străine, iar ea în excursie. Sper să fie luate măsuri. Am anunțat Poliția. S-a făcut reconstituire. Au fost clipe de coșmar. E prima dată când mi s-a întâmplat așa ceva, în 49 de ani. Au și alte reclamații. Erau liberi de o săptămână. Lumea s-a ferit că i-a văzut și i-a ocolit, dar eu nu am știut că sunt la colț. Știu că aveau grijă de ei părinții proprietarilor”, a declarat Ana Temelie, femeia atacată de câinii vecinilor săi.
Luni, victima s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, obținând certificatul din care rezultă că are nevoie de până la 18 zile de îngrijiri medicale.
”Prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin mușcătură canină. Necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în document. Soțul femeii de 49 de ani a fost cel care a sunat la 112. ”Am plecat de la serviciu, după ce m-au sunat colegii mei. Nu am mai stat pe gânduri și am sunat la 112 să vină ambulanța. Am găsit-o la spital. Era sfâșiată de câini, după cum arată și certificatul medico-legal. Au lăsat câinii în grija unor bătrâni, care treceau când și când și probabil că animalele erau înfometate de au devenit agresive. Am înțeles că erau înregistrați la veterinar. Dacă nu erau colegii mei acolo și nu săreau, nu o omorau acolo în șanț? Ziua în amiaza mare, lângă casă. Nu e prima dată când câinii scapă afară. Mai sunt plângeri depuse la Poliție”, a declarat Dumitru Temelie, soțul victimei. Poliția a preluat cazul. ”În cauză se efectuează cercetări pentru neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here