Prima decizie a judecătorilor în Cazul “Elodia II”

496

Magistrații Tribunalului Gorj au luat prima hotărâre în dosarul bărbatului din Târgu-Cărbunești, acuzat că și-ar fi ucis prietenul în urmă cu șapte ani, fără să fi fost găsit cadavrul. Dianu Felix a fost trimis în judecată pe 10 iulie, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și profanare de morminte. Acesta a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanța a decis ca inculpatul să rămână sub control judiciar în timpul procesului. “Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. Menţine măsura, urmând ca inculpatul să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar, ori de câte ori este chemat, dacă îşi schimbă locuinţa; să se prezinte la secţia de poliţie, conform programului de supraveghere întocmit de aceasta sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului să nu depăşească limita teritorială a judeţului Gorj fără încuviinţarea organului judiciar; să nu ia legătura cu partea civilă şi cu martorii, să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Atrage atenţia inculpatului, că în caz de încălcare cu rea-credință a obligaţiilor stabilite în sarcina acestuia, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, au decis judecătorii de la Tribunalul Gorj. Decizia nu a fost contestată. Cazul de la Târgu-Cărbunești este supranumit “Elodia II”, întrucât cadavrul bărbatului pe care l-ar fi omorât cel acuzat nu a fost niciodată găsit de anchetatori.
Faptele ar fi fost comise pe 15 februarie 2010. “La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violență asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul și victima se aflaseră în relații de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict pe fondul unei relații între inculpat și fosta soție a victimei.
Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix.
Ulterior comiterii faptelor expuse anterior, inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiaţii victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viaţă, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală.
La data de 22 februarie 2010, Poliţia orașului Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariția acesteia în împrejurări suspecte de pe raza oraşului Târgu Cărbuneşti, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de șapte ani, iar dispariția sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă nici un semn de viaţă autentic, oricât de neînsemnat.
Menționăm că în cauză au fost efectuate investigaţii ample, menite a găsi victima, atât în cadrul procedurii dispariţiei, cât şi în cadrul procedurii urmăririi internaţionale şi în prezentul dosar penal. Victima a fost dată în urmărire internaţională, fiind căutată de reţeaua Interpol, care cuprinde forțele de poliție din peste 190 de state.
Precizăm că printr-o sentință civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbunești, s-a hotărât declararea judecătorească a morții victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010.
Procurorii au propus instanței menținerea sechestrului dispus asupra bunurilor imobile ale inculpatului Dianu Felix, precum și menținerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de acesta”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dianu Felix, bărbatul de 42 de ani, supranumit al doilea “Cristian Cioacă”, nu a recunoscut niciodată că și-ar fi omorât prietenul, căruia îi spunea “fratelli”. Surse judiciare susțin că victima care împlinise 39 de ani, Daniel Nistor, ar fi aflat că acesta avea o relaţie cu soţia lui în perioada în care se afla în străinătate şi i-ar fi cerut explicaţii.
Cei doi ar fi fost văzuți ultima dată în maşina lui Felix Dianu, iar din acel moment Daniel Nistor nu a mai fost găsit.
O altă acuzație este că Felix Dianu ar fi utilizat una dintre cartelele SIM din telefoanele victimei pentru a trimite mesaje rudelor, prin care anunța că a plecat în străinătate.
“Am plecat în Bulgaria. Spune-i şi lu’ mamaie”, acesta este doar unul dintre textele pe care le-ar fi primit familia lui Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here