Prima captură de pe camerele de luat vederi cu polițistul infractor

9092

Polițistul SICE care a prădat casa de pariuri din Târgu Jiu a fost identificat după această captură surprinsă de o cameră de luat vederi din Târgu Jiu, chiar în ziua în care acesta a comis fapta. Polițiștii au intrat în posesia imaginilor la nici trei zile după comiterea infracțiunii care a șocat comunitatea. După ce au identificat că făptașul este polițist, primii anchetatori nu au mai avut atribuții pentru acest caz și au lăsat problema în seamă procurorului de caz. Făptașul se află în stare de arest preventiv, după ce și-a recunoscut faptele.

Reamintim că angajatul IPJ Gorj, poliţist în cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost arestat preventiv duminică, fiind acuzat că, la sfârşitul lunii februarie, a tâlhărit o sală de jocuri din municipiul Târgu Jiu şi a sustras suma de 10.200 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe 26 februarie, în jurul orei 10,00, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgenţă 112 de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei.

Agresorul, după ce a intrat în posesia banilor, i-a solicitat lucrătorului gestionar să îl urmeze către uşa de acces pentru a nu acţiona butonul de panică, folosind în continuare cuţitul pentru a-l ameninţa. În încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămată – lucrător gestionar – a fost înţepată în mână cu cuţitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

„În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Târgu Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracţiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet”, se arată în comunicatul de presă. Se mai precizează că procurorul a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului CCC, iar prin încheierea din data de 6 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

În cauză, procurorul a beneficiat de sprijin din partea Poliţiei municipiului Târgu Jiu – Biroul de investigaţii criminale pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here