Prim pas spre play-off pentru trupa lui Rudic

247

Programul le zâmbește băieților lui Bozo Rudic în această perioadă a anului și, chiar dacă debutul de sezon a fost dezamăgitor, la finalul anului 2015 Energia ar putea aduce revirimentul în clasament. Un prim pas a fost făcut, Energia a trecut de HC Vaslui și a urcat pe locul 10 în Liga Națională de handbal masculin.

Meciul a început abrupt pentru gorjeni, cu un 0-4 și încă 4-5 intervenții ale lui Șelaru între buturile Energiei te făceau să crezi că oaspeți la Târgu-Jiu ar fi Flensburg sau Barcelona și nu HC Vaslui. După ce a fost luată prin surprindere de atitudinea moldovenilor, Energia a avut 18 minute în care a marcat de opt ori primind un singur gol, iar scorul devenea unul și pe placul suporterilor din tribune, 8-5. Energia a avut în două rânduri un avantaj de patru puncte pe parcursul primei reprize, dar la capătul a 30 de minute de joc, după trei goluri consecutive ale oaspeților, HC Vaslui rămânea la un singur gol în spatele gazdelor, scor 11-10.

S-au desprins pe final
Pentru Energia doar victoria conta și asta s-a simțit în joc pe parcursul întregii partide, însă și oaspeții au venit montați să obțină ceva de la acest meci, așa că deseori au ieșit scântei din disputele de pe parchet, iar un rol important au avut în acest sens și arbitrii, care nu au știut să țină în frâu nervii, care puteau conduce la un moment dat la accidentări destul de grave. Elevii lui Bozo Rudic au mărit avantajul în primele secvențe ale reprizei secunde și au fost capabili să mențină mereu un avantaj de minim două goluri. Spre final, în minutul 50, Energia a atins și diferența la care pierduse în tur, iar de la 20-15 echipa gorjeană și-a stabilit ca obiectiv pentru finalul jocului să poată să termine la o diferență de cel puțin cinci goluri. Chiar dacă a fost nevoită să joace pe final cu doar patru jucători de câmp după ce Chiruț și Șoldănescu au fost eliminați la distanță de doar cinci secunde, Energia a avut maturitatea de a termina cu avantajul dorit, 25-19, ceea ce îi permite ca în caz de egalitate de puncte să se claseze peste vasluieni în clasamentul Ligii Naționale. „Nu le-am spus jucătorilor la începutul meciului despre acest lucru, dar aveam în cap acest lucru, atât eu, cât și Sorin. La ultimul time-out le-am zis să nu se relaxeze, să joace până în ultimul moment, și dacă se poate să câștigăm la șase goluri. Am reușit acest lucru, dar trebuie să câștigăm toate meciurile de acasă, dar și undeva afară, dacă vrem în play-off. Mai sunt jocuri și avem timp. Va fi greu, dar nu cedăm”, a declarat Bozo Rudic, la final, vorbind despre cele șase goluri ce au pus Energia deasupra Vasluiului în clasament.

L-au luat pe Pralica
Trupa gorjeană are prilejul să adune puncte importante în continuare, etapa următoare evoluând la Galați contra lanternei roșii a campionatului, singura echipă care nu a obținut nici măcar un singur punct în acest sezon. Mai mult decât atât, Rudic are și un nou jucător în lot de la acest meci, pe coordonatorul de joc sârbo-muntenegrean Dejan Pralica, jucător transferat la sfârșitul săptămânii de la Vojvodina Novi Sad.
Pralica vine de la o participantă în Velux Champions League, acolo unde a evoluat ultima dată chiar joi seara, împotriva celor de la Tatran Presov, meci câștigat de slovaci la Novi Sad, noul jucător al gorjenilor marcând de trei ori în partida sa de adio de la Vojvodina.

Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 25-19 (11-10)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 450
Energia: Șelaru, Bucătaru, Țenghea – Iancu (1), Nistor (1), Bejinariu (2), Chiruț (5), Tîrzioru (2), Țuțu (1), Șoldănescu, Păunică (1), Mledenciu (1), Giotoiu (3), Stoica, Acatrinei (8). Antrenor: Bozo Rudic.
HC Vaslui: Pralea, T. Stănescu – Pasere (1), M. Bujor (2), Sandu, Cotinghiu (1), G. Bujor (2), Polocoșer, Roșu (8), Hrimiuc (1), Moldoveanu, Soare (3), Anton (1), Barac. Antrenor: Sandu Iacob.
Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea.

„Ne-a surprins un pic cu apărarea avansată a Vasluiului, mai ales la începutul meciului când nu am găsit un răspuns la această apărare. Apoi am reușit să desfacem apărarea lor, dar problema a fost a greșelilor în atac. Știam că dacă vom face greșeli în atac, oaspeții fac bine faza a doua și contraatacul. Apărarea și poarta au făcut diferența în acest meci. Ne-am apărat foarte bine în repriza a doua și am reușit să punctăm pe atac. Șelaru a fost extraordinar și astăzi”, Bozo Rudic, antrenor Energia Târgu Jiu.
„Energia a fost o echipă care a găsit mai multe soluții pe faza de atac decât echipa echipa noastră. Noi am pierdut meciul în faza de atac. Dacă la nivel de apărare și felul în care s-au mișcat ne-au făcut să ne gândim la victorie, neputința pe care am avut-o la nivele de construcție și pe tacul pozițional ne-au tăiat aripele”, Sandu Iacob, antrenor HC Vaslui.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here