Prigojin se retrage. A purtat negocieri cu Lukașenko (Belarus)

1247

Preşedinţia de la Minsk susține că șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a purtat negocieri cu Aleksandr Lukaşenko și a acceptat să oprească înaintarea trupelor spre Moscova.Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar privat Wagner, a acceptat oprirea avansării combatanţilor pe teritoriul Rusiei, în cadrul negocierilor cu preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, anunţă Preşedinţia de la Minsk, potrivit Mediafax.

Ulterior, șeful grupului Wagner a confirmat că a ordonat întoarcerea combatanţilor care avansează spre Moscova. Prigojin a declarat că luptătorii săi au avansat până la 200 km de Moscova în ultimele 24 de ore.

„Acum este momentul în care sângele poate fi vărsat. Așadar, realizând toată responsabilitatea că va fi vărsat sânge rusesc, pe de o parte, ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă spre taberele de campanie, așa cum am planificat”, a declarat Prigojin.

„În cursul dimineţii, preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a informat pe omologul său belarus despre situaţia din sudul Rusiei asociată acţiunilor Grupului paramilitar privat Wagner. Cei doi preşedinţi au stabilit să efectueze acţiuni comune.

În acest sens, preşedintele Belarusului, în acord cu preşedintele Rusiei, a purtat discuţii cu Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner. Negocierile cu continuat toată ziua. Au fost de acord că este inadmisibil să izbucnească un masacru pe teritoriul Rusiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here