Prezenţă record, la Târgul Meşterilor Populari din România

210

Aproximativ 50 de meşteri populari, din diferite zone ale ţării, au fost prezenţi la Târgu-Jiu, în acest sfârşit de săptămână, la cea de-a XI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România. Evenimentul a fost organizat în cadrul programului de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi”.

Cea de-a XI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România a adus anul acesta la Târgu-Jiu nu mai puţin de 50 de meşteri din aproape toate zonele ţării. Ca de fiecare dată, meşterii au venit cu produse tradiţionale, de la ţesături şi costume populare, până la instrumente şi bijuterii. O prezenţă inedită a fost cea a unui meşter din Dolj, care le-a adus gorjenilor ocarine din porţelan, mesteri populari (2)confecţionate de acesta. „Mă numesc Cosma Popescu, sunt din judeţul Dorj. Am venit la Târgu-Jiu cu instrumente numite ocarină din ceramică, pe care le construiesc de zeci de ani. Instrumentele acestea sunt prezente aici, cum au fost şi la alte târguri din ţară şi străinătate. Ocarina este îndrăgită atât de adulţi, cât şi de copii”, a declarat meşterul de ocarine.

Prezenţă record
Ediţia din acest an a Târgului Meşterilor Populari din România a fost una specială, mai ales dacă luăm în considerare numărul participanţilor. „Am ajuns la cea de-a XI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari. Avem meşteri din 18 judeţe, fiind prezenţi aici unii dintre cei mai buni meşteri, care duc mai departe arta şi tradiţia populară, aşa cum am dori noi să nu uităm rădăcina de unde am plecat. Mă bucur că satul românesc s-a mutat în inima Gorjului, acum, cu această acţiune „Acasă la Brâncuşi”. Avem în jur mesteri populari (1)de 50 de meşteri, fiind ediţia cu cei mai mulţi meşteri de până acum. Vreau să subliniez faptul că li se asigură cazare şi nu au plată la locul pe care îl ocupă. Am vrut să le facilităm şederea aici, să fie cât mai plăcută”, a confirmat Pompiliu Ciolacu, directorul târgului. La deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari au participat şi oficialităţile, fiind prezenţi: viceprimarul Aurel Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ciprian Florescu, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here