Previziunile legate de Murea s-au adeverit: Chirurgul de Capitală, numit director la Spitalul Rovinari

741

Primarul orașului Rovinari, Robert Dorin Filip, l-a numit, luni, prin decizie, director interimar al Spitalului Rovinari, pe chirurgul Adrian Murea, de la Spitalul MAI din București. Murea va conduce unitatea medicală timp de două luni, până la organizarea concursului. Supranumit de presa bucureșteană drept “Doctorul Moarte”, Murea a fost văzut, ieri, la unitatea medicală, acesta având o primă întrevedere cu personalul spitalului. Unitatea din Rovinari era condusă din 16 august de către directoarea medicală Ligioara Ivănescu.

Postul de manager al Spitalului Orășenesc “Sf. Ștefan” din Rovinari, din care a demisionat Constantin Talabă, va fi ocupat, prin concurs, cel târziu în luna decembrie. Până atunci însă la comanda unității a fost numit dr. chirurg Adrian Murea, gorjean stabilit în București, acesta fiind fiul fostului primar de Târgu-Jiu, Victor Murea. Numirea este una previzibilă, în rândul personalului spitalului fiind vehiculat încă din august numele doctorului, care mai vânase postul și înainte de numirea lui Talabă, el fiind refuzat însă de către edilul Dorin Filip.
murea adrianDe altfel, nici personalul și nici fosta componență a Consiliului de Administrație al Spitalului Rovinari nu au privit cu ochi buni promovarea vehiculată a lui Murea, pusă în practică luni, și au ripostat la jumătatea lunii trecute, asta deoarece s-a aflat că medicul fusese implicat și cercetat pentru mai multe excrocherii.

Își joacă cartea
Revolta nu a avut însă succes, Murea fiind pus totuși pe funcție și lăsat să-și demonstreze capacitățile manageriale pe perioadă determinată. Dacă nu va reuși să convingă, Murea va fi înlocuit ori va participa, la concursul pe post de la finalul acestui an.

Oficial, de astăzi, chirurgul își va intra în drepturi, unitatea fiind condusă de Ligioara Ivănescu care a revenit însă pe postul de director medical. Numirea a fost confirmată chiar de către primarul Robert Filip care a susținut că directorul interimar Murea a fost creditat, deocamdată, două luni pe funcție, până la organizarea concursului pe postul de manager al Spitalului Rovinari. Nu se cunoaște cum va rezolva Murea problemele spitalului și ce schimbări va aplica în unitatea medicală, acesta neavând experiență managerială.
A.Stoica

3 COMENTARII

  1. Primare ai dat lovitura cu asa conducere . In sfarsit faci spital de urgenta , peste 50 de ani daca mai traiesti si esti tot primar. Un manager care are probleme cu legea , o directoare medicala echidistanta si paralela, se duce activitatea medicala. Intreaba si tu pe altii mai destepti ce inseamna semnificatia verbelor a vrea si a putea.
    E grele pentru tine, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here