Prevenirea urgenţelor specifice, agenda S.V.S.U Tg-Jiu

363

Specialiştii atestați în prevenire, din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă( SVSU) Tg.Jiu, s-au reunit recent în sala de consiliu a primăriei în cadrul sedinţei periodice de pregătire /documentare. În cadrul acesteia au fost stabilite echipele şi competenţele pe teritoriul municipiului Tg-Jiu şi al localitătilor componente, cu accent pe gospodăriile cetăţenilor şi pe unităţile școlare,  pentru prevenirea incendiilor cauzate de neglijenţa  în folosirea focului deschis, a improvizaţiilor electrice şi din nerespectarea regulilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă cu specifice acestei perioade a anului cu accent pe apropierea sărbătorilor pascale din acest an.

Pentru aceasta, specialiştilor în prevenire din domeniul situaţiilor de urgenţă li s-au înmânat mai multe pliante conţinând măsuri specifice perioadei, editate de ISU Gorj şi SVSU Tg-Jiu, câte un caiet special folosit pentru activităţile de control specifice la gospodăriile cetăţenilor din zonele unde activează 2precum şi pentru unităţi de învăţamânt, locaşuri de cult, spaţii comerciale şi nu în ultimul rând agenţi economici din zonele de activitate.
Cine sunt aceşti specialisti în prevenire din cadrul SVSU şi ce acte normative reglementează existenţa şi pregătirea lor – vor întreba poate unii dintre cititorii noştrii? Hadeţi să mai prezentăm o dată câteva repere legate de existenţa şi activităţile lor specifice.
Monitorul Oficial al României nr. 391/23 mai 2008 publică Ordinul MIRA 483 din 19 mai 2008 privind desfăşurarea şi organizarea programelor de pregătire a specialiştilor în prevenire din cadrul SVSU locale. 4Mai multe promoţii de specialişti în prevenire ce activează astăzi în cadrul SVSU Tg-Jiu şi altor servicii similare din localităţile gorjene au fost instruiţi de atunci prin Centrul de Pregătire al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘’Lt. col. Dumitru Petrescu’’ Gorj, cu sediul la Bârseşti. La întâlnirea de specialitate a participat col. Drăgan Alin, împuternicit adjunct al inspectorului şef al ISU Gorj (un profesionist desăvârşit despre care odată cu examenul şi numirea definitivă în funcţie vom mai auzi cu siguranţă lucruri bune), seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentă Tg Jiu insp. Radu Truşcă, factori de decizie din cadrul primăriei şi administratiei locale, activităţile fiind urmărite îndeaproape de dr.ing Florin Cârciumaru, primarul municipiului Tg-Jiu ce din această postură ocupă şi funcţia de Preşedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgență.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here