Preţurile medicamentelor trebuie actualizate până pe 10 martie

291

Ministerul Sănătăţii solicită tuturor deţinătorilor de Autorizaţie de Punere pe Piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009. După această dată, unele dintre acestea vor putea fi achiziţionate la preţuri mai mici.

Oficialii MS susţin că, actualizarea preţurilor medicamentelor înseamnă de fapt o schimbare în beneficiul sistemului de sănătate, astfel încât majoritatea acestora vor avea o revizuire în scădere a preţurilor, ceea ce însemnă o economie substanţială la bugetul de stat, economie ce se va regăsi în tratamente şi medicamente inovatoare pentru pacienţi. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj susţin că, solicitarea Ministerului Sănătăţii se va aplica uniform, în întreaga ţară, implicit şi în judeţul nostru. „Solicitarea Ministerului Sănătăţii a fost făcută publică de săptămâna trecută şi se va aplica la nivelul întregii ţări. Actualizarea preţurilor medicamentelor se va face până la data de 10 martie”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Concret, în temeiul Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 75/2009, ,,preţul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi tratament din 12 ţări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia şi Germania”.
Preţul medicamentelor va fi avizat pe o perioadă de un an, calculată de la data aprobării, conform legislaţiei în vigoare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here