Prestatorii “portocalii” de la CE Turceni, tremură în faţa schimbărilor

128

ciurel psdSchimbările de macaz de la Complexul Energetic(CE) Turceni, provoacă panică în rândul firmelor prestatoare, care încasează sute de miliarde de lei vechi, anual, de la unitatea energetică. Numai în 2007, CE Turceni acorda 200 de miliarde anual pentru firmele prestatoare, şi asta pentru închirierea unor utilaje de la firme private, cu patroni bine plasaţi politic. Nici în 2008 lucrurile nu s-au schimbat şi pare că şi în 2012 cei învăţaţi să se aboneze la banii CE Turceni vor acelaşi regim. Cu siguranţă, din acest motiv, prezenţa lui Laurenţiu Ciurel, joi, la CE Turceni, a provocat panică tocmai între prestatori, deşi vicepreşedintele PSD Gorj, susţine că discuţia avută joi, nu a privit deloc situaţia firmelor prestatoare.

 

Panicaţi că li se vor tăia contractele cu CE Turceni, prestatorii i s-au adresat direct liderului de sindicat, Marin Condescu, care a ripostat vehement, aflând veştile proaste chiar joi seara, la meciul cu Pandurii. Le-a transmis mai departe, probabil, şefului PDL Gorj, Ion Ruşeţ, care a participat şi el la meciul de joi, alături de ruset 2Condescu. Ruşeţ decide astfel joi seara să facă o conferinţă de presă, vineri, pentru a face publică imixtiunea “politică” a lui Laurenţiu Ciurel la CE Turceni, şi restrângerea activităţii pentru anumiţi prestatori, decisă de viitorul şef al Diviziei Energetice din noul Complex Energetic Oltenia. Ruşeţ organizează astfel conferinţa se presă vineri la orele 12.00, ziua şi ora fiind nepotrivite, PDL având conferinţe de presă joi la ora 13.00, conferinţe la care şeful organizaţiei, de regulă, nu participă.

Ruşeţ, în apărarea prestatorilor

Şi astfel, vineri, jurnaliştilor le este anunţată conferinţa de presă a lui Ruşeţ care se prezintă în faţa presei exact cu problema “prestatori”, criticând prezenţa lui Ciurel la CE Turceni. Are de altfel dreptate, unităţile energetice şi miniere sunt conduse de PDL, în ciuda schimbării Guvernului, iar pedeliştii au voie să îşi conducă societăţile, atât de la Turceni cât şi de la Rovinari, fără imixtiunea celor de la PSD. Pedeliştii îşi cer astfel drepturile, public, fără teama că pesediştii vor spune ceva, chiar cer explicaţii publice, legate de prezenţa PSD în unitatea energetică. O face şi Ion Ruşeţ, care acuză vineri USL de un “abuz grosolan” cauzat de prezenţa politică a lui Ciurel la CE Turceni. “Atrag atenţia asupra unui element de abuz grosolan, săvârşit de cei care în momentul de faţă se află la putere. În cursul zilei de ieri(n.r. vineri), fără să fie un ordin al cuiva, vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, la sediul CE Turceni, a convocat o şedinţă în care a discutat despre organigramă fără să aibă o împuternicire. Este unul din abuzurile semnificative şi relevante ale actualei puteri. Ciurel nu are niciun mandat, nici din partea ministrului, nici din partea domnului Bălăşoiu, ci a avut numai un mandat politic de la conducerea PSD Gorj. A te duce ca un vicepreşedinte de partid în sediul unui complex energetic să discuţi despre problemele legate de structură, de organigramă, fără un mandat, noi considerăm că este un abuz grosolan”, a declarat Ruşeţ, care spune că Ciurel nu s-ar fi limitat numai la asta. “Ciurel a trasat sarcini clare pentru restrângerea activităţii de contractare cu anumiţi prestatori de servicii, fapt care înseamnă pierdea a peste 1.000 de locuri de muncă”, a completat şeful PDL Gorj.

Ciurel: “Nu am discutat de prestatori”

Laurenţiu Ciurel declară, în schimb, că prezenţa sa la CE Turceni a fost decisă de Bălăşoiu, în cadrul discuţiilor nepomenindu-se deloc cuvântul “prestatori”. “Nu am discutat de prestatori. Nici pomeneală să se rezilieze vreun contract. Eu nu am convocat pe nimeni, am fost convocat de Bălăşoiu”, a explicat Ciurel. Sindicatele şi administraţia din complexul Turceni au decis însă chiar anul trecut ca, pentru reducerea numărului de concedieri, să renunţe la unii prestatori şi să preia activităţile executate de aceştia. Salvarea unora a însemnat practic sacrificarea altora, iar drama rămânerii fără un loc de muncă s-a mutat doar de la unii la alţii.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here