Prestaţiile sociale se achită până pe 10 aprilie

284

Beneficiarii de prestaţii sociale de la nivelul judeţului Gorj îşi vor primi drepturile aferente până pe data de 10 aprilie. Decizia a fost luată la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi, ulterior, transmisă în teritoriu, la unităţile judeţene.

Deoarece Paştele va fi sărbătorit pe 12 aprilie, la nivel naţional s-a luat decizia ca pensiile şi salariile personalului bugetar să fie achitate până pe 10 aprilie. De asemenea, oficialii de la Bucureşti au transmis în teritoriu ca şi beneficiarii de diverse prestaţii sociale să intre în posesia drepturilor cuvenite tot până pe 10 aprilie, inclusiv. Astfel, fie că vorbim de ajutorul social, alocaţia de susţinere a familiei, indemnizaţie de hrană, alocaţia lunară de plasament ori alocaţii de stat sau indemnizaţii de creştere a copilului, toate aceste forme de prestaţii sociale vor ajunge la beneficiarii din judeţ mai devreme în luna Sărbătorilor Pascale.
“Am primit de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială mai multe adrese în care ni se transmite să facem toate plăţile de prestaţii sociale până de Sărbătorile Pascale. Astfel, după cum urmează, se vor plăti până pe 10 aprilie, inclusiv, drepturile pentru beneficiarii de ajutor social din judeţ, alocaţiile de susţinere a familiei, indemnizaţiile de hrană pentru bolnavii de HIV-SIDA şi alocaţiile de plasament. De asemenea, în intervalul 6 – 10 aprilie inclusiv, se vor face plăţile, în două tranşe, pentru beneficiarii de alocaţii de stat, indemnizaţii de creştere a copilului şi pentru beneficiarii din judeţ de stimulent de inserţie”, a declarat Viorica Roşianu, director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj.
Aceasta a precizat că, la nivelul judeţului nostru, există 6.211 de beneficiari de alocaţii pentru susţinerea familiei, 5.049 sunt beneficiari de ajutor social, 62.657 primesc alocaţii de stat, 40 sunt beneficiari de indemnizaţii de hrană fiind infectaţi cu virusul HIV, 507 sunt alocaţii de plasament în plată, 2.015 sunt beneficiari de indemnizaţii de creştere a copilului, iar 721 primesc stimulent de inserţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here