Prestație solidă şi succes pe măsură pentru baschetbaliști

492

CSM Târgu Jiu a reușit să câștige şi primul joc de pe teren propriu în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Elevii lui Jordanco Davitkov au trecut de formaţia CSM Galaţi, scor 92-74. Este a doua victorie consecutivă pentru trupa gorjeană, iar îmbucurător este faptul că succesul a venit după o prestaţie solidă. Deşi au mai fost sincope şi nesincronizări în jocul gazdelor, echipa s-a apărat bine, iar în ofensivă gorjenii au arătat că pot să-şi rănească adversara în mai multe feluri. Ca dovadă a jocului consistent, amfitrionii şi-au adjudecat toate cele patru sferturi: 30-25, 19-18, 25 -20, 18 -11. Pivotul Kevin Allen a terminat şi acest meci în double-double, cu 23 de puncte şi 11 recuperări. Fundaşul american Brandon Sly a avut cel mai mare indice de eficiență – 26 şi a adăugat 21 de puncte şi 5 recuperări. De asemenea, Porter Troupe şi-a continuat prestațiile bune şi a terminat partida cu 14 puncte şi 7 pase decisive. La minusuri pentru CSM Târgu Jiu am putea trece faptul că doar doi jucători gorjeni au fost folosiți în acest meci. Octavian Ilie a jucat 20 de minute, reușind 3 puncte şi 3 pase decisive, iar Camil Berculescu a evoluat 3 minute. Pentru echipa lui Florin Nini, Javon Masters a reuşit 24 de puncte, iar Kareem Brewton – 15. Baschetbaliștii gorjeni au acum 2 victorii şi 6 înfrângeri, iar adversara de sâmbătă are 7 meciuri pierdute din tot atâtea jucate.

Davitkov: Vom arăta şi mai bine
Antrenorul macedonean Jordanco Davitkov a declarat, după meci, că defensiva bună a gorjenilor a adus succesul, iar cele două victorii consecutive contează foarte mult din punct de vedere psihic. Principalul CSM-ului este sigur că echipa va avea o altă faţă în perioada următoare. ,,După minutul 15, am făcut o apărare foarte bună, iar ei nu au mai putut să găsească atât de uşor drumul spre coş. Este bine pentru noi, pentru că am spus-o de la început, programul este un mare dezavantaj, dar, în același timp, este un dezavantaj şi faptul că suntem o echipă nouă. Ne aşteptăm să jucăm mai bine de la meci la meci şi, odată cu trecerea timpului, ne așteptăm să arătăm mai bine ca echipă”, a spus Davitkov. Întrebat despre prestația căpitanului Porter Troupe (38 de ani), care a făcut un nou meci bun în maioul alb-albastru, macedoneanul a declarat că valoarea îşi spune cuvântul, iar vârsta nu contează pentru jucătorii care deţin un asemenea arsenal. ,,În sport, şi în baschet în general, nu există jucători tineri şi bătrâni, sunt doar jucători buni şi mai puţini buni. Porter a demonstrat că este un jucător foarte bun, şi la Sibiu, şi acum. Este liderul acestei echipe şi sperăm, de la meci la meci, să joace şi mai bine”. În runda viitoare, echipa noastră se deplasează la Rapid. ,,Ar fi foarte bine să legăm victoriile, fiecare meci este important pentru noi, însă următorul este cel mai important, meciul cu Rapid. După aceea, vom avea şi o pauză de 20 de zile, în care vom putea pregăti partea următoare a campionatului. Vom încerca tot ce este posibil să câştigăm acel meci, însă este o ligă a surprizelor, o ligă destul de lungă, mai sunt multe etape până la final”. Partida din capitală ar putea însemna şi revenirea pe parchet a lui Ahmed Bashir. Americanul s-a accidentat înaintea confruntării cu Universitatea Cluj, dar a bifat deja primele două antrenamente alături de colegi. ,,Ahmed a făcut doar două antrenamente cu echipa în această săptămână, a simţit ceva dureri la picior. O să i se ofere şansa şi lui, însă astăzi mai importantă era victoria. În momentul în care nu eşti pe teren, alt jucător o să-ţi ia locul. Pentru noi, ca staff, este important să câştigăm meciul, nu contează cine intră pe teren. Sperăm să revină în totalitate la meciul următor”, a conchis Davitkov.
CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 23p, Brandon Sly 21p, Porter Troupe 14p, Stefan Glogovac 7p, Octavian Ilie 3p, Titus Nicoară 8p, Malik Morgan 16p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Ahmed Bashir. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here