Preselecţie pentru Festivalul Internaţional de Cântec Francofon, la Târgu-Jiu

482

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu a organizat sâmbătă cea de-a treia ediţie a preselecţiei regionale pentru Festivalul Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène”, ce se va desfăşura în luna mai, la Baia-Mare. Evenimentul s-a desfăşurat la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu şi a reunit zeci de tineri talentaţi din mai multe judeţe ale Olteniei.

Picture 084Cea de-a treia ediţie a concursului „Les Qualifs  d’Olténie”, concurs ai cărui câştigători vor participa la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului „Chants, sons sur scène”, a reunit sâmbătă la Târgu-Jiu 36 de tineri cu vârste cuprinse între 13 – 25 de ani, din trei judeţe ale Olteniei. „Anul acesta s-au înscris 36 de concurenţi din judeţele Gorj, Vâlcea şi Picture 091Dolj. De la an la an se înscriu din ce în ce mai mulţi concurenţi pentru că lumea află de acest festival, au început să ştie oamenii că este un festival serios. Miza este destul de mare fiindcă festivalul de la Baia Mare este cu adevărat un eveniment extraordinar. Mulţumim partenerilor noştri, respectiv Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Institutul Francez, Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Asociaţia Picture 107Părinţilor Elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”. Mulţumim de asemenea domnilor Nicolae Gau şi Nicu Şomicescu, care au pus la dispoziţie premiile ce au fost acordate câştigătorilor”, a declarat Loredana Stoian, profesor de limba franceză la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Palmaresul concursului
Picture 141Concurenţii au interpretat, cu negativ sau acompaniaţi de un instrument muzical, piese în limba franceză din anii 2000. Competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: 13 – 15 ani, 16 – 17 ani şi 18 – 25 ani. La categoria 13 – 15 ani, au fost acordate două menţiuni şi trei premii, după cum urmează: Ursu Maria Diana şi Fariseu Eduard Ionuţ (elevi la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu) – menţiune, Hurezanu Andrei Alin (Şcoala Gimnazială Picture 156Nr.1 Stejari) – menţiune, Dobriţoiu Alexandra Elena (Liceul „Constantin Brâncoveanu, Horezu, Vâlcea) – premiul III, Gherghinoiu Florela (Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu) şi Grecu Ionuţ (Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu) – premiul II, Verpeţ Daiana şi Rădulea Mihai (elevi la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu) – premiul I. La categoria 16 – 17 ani, premiul I a fost acordat elevei Stroe Sabina, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, premiul II a revenit elevei Ionescu Ancuţa Elena, tot de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, în timp ce premiul III a fost acordat elevei Brînzan Octavia, de la Liceul Teoretic Novaci. La aceeaşi categorie de vârstă a mai fost acordată şi o menţiune, ce a revenit duetului format din elevii Ştefănoiu Elena Andreea şi Neicuş Alexandru, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. La categoria 18 – 25 ani, pe primul loc s-au clasat Ţicu Maria Daniela (Liceul Teoretic Novaci) şi Adrian Săpun (Liceul Energetic Târgu-Jiu); premiul II a revenit duetului format din Petcov Aura Andrada şi Avram Adelina, ambele eleve la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, în timp ce premiul III a fost acordat elevei Tomescu Lavinia Amelia, de la Liceul Teoretic Novaci; la aceeaşi categorie de vârstă, Hărceanu Anca Adela, elevă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a obţinut menţiune.

Trei premii de popularitate
Picture 239La această competiţie au fost acordate şi trei premii de popularitate, ce au revenit următorilor participanţi: Ionescu Ancuţa (premiul I), Hurezanu Andrei Alin (premiul II), Mîndruţ Ştefania şi Lungescu Horia (premiul III). Festivalul Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène” se va desfăşura în perioada 10 – 11 mai, la Teatrul Picture 244Municipal din Baia Mare. Pe lângă concurenţi, pe scenă au urcat şi membrii trupei de teatru francofon a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, care au prezentat piesa „L´Alouette”, după Jean Anouilh, în regia lui Cristi Naum, corul elevilor din clasele a VI-a A şi a VII-a B de la CNTV, pregătit de profesoarele Camelia Eleonora Popescu şi Loredana Gabriela Stoian, precum şi elevele clasei a IX-a de la CNTV, care au încântat publicul cu un număr de french can-can (coregraf Julieta Semen).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here