Preşedintele Tribunalului Gorj vrea să părăsească instituţia

189

encescuFlorin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj şi-a depus candidatura în vederea promovării la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform publicaţiei Lumea Justiţiei, Encescu doreşte Secţia Penală a Curţii Supreme. Se spune că aceasta ar fi ultima ocazie a magistraţilor de promovare doar pe baza unui interviu.

Şeful Tribunalului Gorj, judecătorul Florin Encescu nu vrea să piardă ultimul tren prin care promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face în baza unui interviu. Există voci din interiorul sistemului care dau asigurări că aceasta va fi ultima promovare la Curtea Supremă pe baza unui interviu, după care se preconizează că se va trece la examen. Tot jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au aflat şi lista magistraţilor care şi-au depus candidaturile. La Secţia Penală este o concurenţă serioasă, foarte mulţi magistraţi dorind o promovare aici, printre ei aflându-se şi Florin Encescu. Alte nume din Gorj nu mai apar pe acest tabel, dar se spune că lista deţinută de presă nu este nici oficială, nici completă.

Florin Encescu a reuşit în câţiva ani să promoveze de la Judecătoria Târgu-Jiu la Tribunalul Gorj, unde a şi preluat conducerea. Înainte a fost procuror.

22 de judecători şi doi procurori şi-au depus candidatura pentru cele şase posturi scoase la concurs la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar alţi şase judecători candidează pentru un post vacant la Secţia I Civilă, informează CSM. Lista oficială a candidaţilor se poate modifica însă, având în vedere că termenul limită de depunere a candidaturilor expiră la miezul nopţii de luni, 31 octombrie.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here