Preşedintele suspendat cere anchetă la DNA şi FRF

277

Pentru a doua oară în mai puțin de un an de zile, Pandurii Târgu-Jiu s-a despărțit de președintele său, Eugen Pîrvulescu, acesta fiind informat, ieri dimineață, că Adunarea Generală a Acționarilor a decis schimbarea sa din funcție. Decizia a fost luată la scurt timp după ce echipa a reușit să învingă în meciul cu Dinamo, scor 3-2, dar aceasta are legătură cu înfrângerea pe care Pandurii a suferit-o pe teren propriu în fața Universității Cluj, meci în urma căruia au apărut suspiciuni pentru un posibil blat.

Suspiciunile respective au apărut prin prisma faptului că Pandurii a ratat un penalty și a jucat foarte prost, după plecarea de anul trecut de la Târgu-Jiu și revenirea din acest an Eugen Pîrvulescu fiind președinte la Universitatea Cluj. Ieri, acesta a spus că după ce a aflat decizia celor din AGA a sesizat chiar el Direcția Națională Anticorupție și Federația Română de Fotbal, menționând că nu știe dacă, de exemplu, principalul finanțator al echipei, Complexul Energetic Oltenia, a făcut vreo sesizare de acest gen, așa cum s-a întâmplat în alte ocazii, inclusiv cu fostul președinte Marin Condescu, care a și fost reținut pentru 24 de ore.
“Eu stau la dispoziție. În cursul acestei zile am făcut și adresă către DNA și FRF, Departamentul de Integritate, și, pe această cale, fac apel la organele statului să vină să ancheteze și dacă Pîrvulescu Eugen a făcut blat la jocul cu Universitatea Cluj în fața dvs spun că vreau să mă duc la pușcărie pe viață. (…) Nu o să îmi dau niciodată demisia de la Pandurii. Iubesc foarte mult acest club, să vedem cadrul legal după terminarea anchetei. În joc este imaginea clubului Pandurii, dar și a Universității Cluj. Am primit telefoane de la mass-media din Cluj care mi-au spus că e în joc și imaginea Universității. Adică Universitatea nu mai poate să câștige un joc pentru că Pîrvulescu e de vină că am ratat 11 metri sau 4-5 ocazii care le-am avut. Am blătuit jocul, asta este. Dacă cineva crede că în 2015 se mai întâmplă asemenea lucruri… Nu știu cine ar mai avea curajul”, a spus Pîrvulescu.
Fostul președinte de la Pandurii este suspendat din funcție pentru următoarele trei luni, conform deciziei membrilor AGA, organism de conducere format din reprezentanții de frunte ai Complexului Energetic Oltenia, Primăria Târgu-Jiu, Consiliul Județean Gorj și Artego. La revenirea sa în iarnă la Pandurii, Pârvulescu a fost prezentat în conferință de presă de Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu, dar ieri, la a doua despărțire de echipă, acesta a fost singur, constatând că nici măcar nu a fost sunat pentru a fi întrebat despre ce s-ar fi putut întâmpla la meciul cu U Cluj. “Am avut o relație și am venit deschis. Le-am spus că orice problemă în orice domeniu să o discutăm, dar nu m-au chemat. Nu mai au încredere în mine și e normal când au văzut că faci blat. Acum or fi zis că pe Dinamo i-o bătut, pe Steaua i-o bătut, dar pe Cluj și pe Mediaș nu i-o bătut. Mă mir că nu s-au scos vorbe și cu Mediașul”, a menționat Pîrvulescu.
Acesta a dat asigurări că, în funcție de verificările care vor fi făcute de organele de anchetă, va cere daune morale pentru situația în care a ajuns, o revenire a sa la Pandurii fiind posibilă doar cu o altă componență a Adunării Generale a Acționarilor. “Când o să fie alți membrii AGA o să mă întorc cu drag. Pandurii rămâne în sufletul meu și am multe amintiri frumoase. Plec cu o strângere de inimă, aș fi dorit să termin campionatul, să fiu pe bancă la finala Cupei Ligii Adeplast, dar asta este viața, mergem înainte”, a mai spus Pîrvulescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here