Preşedintele Mureşan, la întâlnire cu administraţia CEO pe probleme de salarizare

346

Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei Univers, va fi prezent astăzi la orele prânzului la Târgu-Jiu, unde administraţia Complexului Energetic Oltenia a stabilit o întâlnire cu sindicatele din Federaţia Univers pentru uniformizarea claselor de salarizare din companie. Mureşan şi-a anunţat prezenţa în Gorj încă de luna trecută, la Consiliul Federal Univers de la Predeal, preşedintele venind să-şi susţină colegii în demersul început de sindicatele din această structură sindicală. Întâlnirea va avea loc la Divizia Minieră, în jurul orei 12.30, la aceasta participând doar cinci lideri sindicali, administraţia fiind însă reprezentată de către Ion Ruşeţ şi Laurenţiu Ciubotărică, directorul Diviziei Financiare a CEO.

O mare parte dintre angajaţii din CEO au diferenţe salariale majore, deşi prestează aceeaşi meserie şi de multe ori în acceaşi secţie sau atelier. Deşi au trecut trei ani de la formarea CEO, administraţia se arată acum dispusă să clarifice această problemă a salarizării, care i-a fost pusă pe tapet de către sindicatele din Univers. Deja s-au făcut calcule legate de clasele de salarizare, asta la ultima întâlnire dintre sindicate şi administraţie, dar lucrurile încă nu s-au bătut în cuie, cei responsabili stabilind întâlniri, săptămâna aceasta, cu aproape fiecare structură sindicală în parte. Astfel s-a stabilit şi întâlnirea de astăzi căreia i se dă greutate prin prezenţa la discuţii a lui Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei Univers. La discuţiile cu administraţia de la Divizia Minieră vor fi prezenţi liderii SMEO şi cei ai sindicatelor independente, conducerea de la Mătăsari neconfirmându-şi prezenţa la discuţii.
Sindicatele cer eliminarea clasei de salarizare 2 şi urcarea treptei până la 10, ierarhizarea salariilor să fie de la 1 la 5 între muncitorul simplu şi directorul de exploatare minieră, dar şi ca angajaţii să nu depăşească pe meserie salariul maxim pe grilă. Se vrea astfel optimizarea lefurilor în CEO, fiecare angajat fiind adus aproape la clasa medie pe meserie, dar şi acordarea sporurilor de condiţii deosebite mai puţin a celui de fidelitate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here