Președintele interimar Norica Nicolai a condus, sâmbătă, prima ședință de BPJ a ALDE Gorj! – Fără discuții despre alegerile pentru conducerea organizației

542

În jur de 30 de membri ai ALDE Gorj, care fac parte din Biroul Politic Județean al organizației, au participat, sâmbătă, de la ora 12.00, la prima ședință a BPJ-ului cu Norica Nicolai, președinte interimar. Europarlamentarul ALDE a venit la Târgu-Jiu pentru prima dată de la numirea sa în fruntea ALDE Gorj, numirea care s-a realizat cu două săptămâni în urmă. La ședință a participat și fostul președinte interimar Dian Popescu, în prezent vicepreședinte al BPJ-ului ALDE Gorj.

Însoțită de un consilier personal, Norica Nicolai, care ocupă funcția de președinte al Consiliului Național ALDE, a venit la ședința de sâmbătă din sediul organizației Gorj. Cei din BPJ și-au prezentat, în acest context, lista de activități politice din județ și s-a stabilit ca aceștia să rămână, în continuare, pe zonele lor de activitate, unii fiind responsabili pe acestea încă de la înființarea ALDE Gorj. Norica Nicolai a explicat, în acest context, că și ea va face deplasări în județ alături de responsabilii de zone, la revenirea în Gorj, în luna august. “Norica Nicolai a solicitat întărirea organizațiilor din teritoriu prin atragerea de noi membrii, de valoare, care să îmbrățișeze ideologia ALDE, cu mențiunea că acestea se pot realiza doar prin deplasări în teritoriu, întâlniri cu cetățenii, prin care noi să explicăm ce dorește partidul nostru din punct de vedere economic, social, politic. Nu s-a pus încă în discuție o dată a alegerilor interne, principalul obiectiv fiind alegerile europarlamentare. Doamna a solicitat membrilor BPJ discutarea principalelor probleme cu care se confruntă județul Gorj și politic organizația ALDE. S-au purtat discuții cu anumiți membrii BPJ pe linia legislației în privința educației, cu cei care au cerut asta, dar pe problemele din energie care privesc atât CEO, cât și tot sistemul energetic național, dar și schimbările pe piața mondială și europeană a cărbunelui. S-a mai discutat despre BRUA, despre buna funcționare a alianței cu PSD. S-a mai discutat cu cei doi primari pe care îi are organizația, cu edilul de la Rovinari și cu cel de la Drăguțești, dar și cu viceprimarul de la Turcinești, însă și cu consilierii locali care fac parte din BPJ”, a declarat Mădălina Negrescu, purtătorul de cuvânt al ALDE Gorj. În acest context, Norica Nicolai a dat câteva informații aleșilor prezenți la ședință, despre bugetul UE, dar și despre banii europeni și modalitatea de accesare a fondurilor europene. De altfel, din august, la nivelul ALDE Gorj se vor reactiva comisiile interne de specialitate pe diverse domenii făcând propuneri la centrul partidului. Ninel Muja, vicepreședintele CJ Gorj, a susținut, de asemenea, că în august, președintele ALDE Gorj va sta mai multe zile în județul nostru, perioadă în care va avea întâlniri cu cetățenii în județ și cu filialele locale. La finalul ședinței, Norica Nicolai a plecat direct spre Bruxelles, venirea în Gorj fiind cu peripeții, aceasta fiind întâmpinată la Polovragi de o ploaie torențială.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here