Preşedintele Germaniei, acuzat de corupţie, demisionează

329

christian wulffPreşedintele Germaniei îşi va anunţa demisia. Christian Wulff ar urma sa plece de la conducerea ţării, din cauza unui scandal de corupţie în care este implicat.

Wulff este acuzat că ar fi profitat de poziţia sa de şef al Guvernului din Saxonia Inferioară pentru a obţine avantaje financiare pe care a încercat ulterior să le ascundă.

 

„Încrederea” concetăţenilor mei este afectată. „Din acest motiv, nu mai este posibil să îmi exercit funcţia. De aceea demisionez”, a declarat solemn Wulff, un conservator care a fost ales cu dificultate la preşedinţie în iunie 2010, în urma eforturilor cancelarului Angela Merkel. Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a cerut ridicarea imunităţii preşedintelui Christian Wulff. Preşedintele german este criticat aspru de la jumătatea lunii decembrie de presa germană, care îl acuză că a profitat de poziţia sa de şef al Guvernului din Saxonia inferioară pentru a obţine diverse avantaje financiare, încercând apoi să ascundă aceste afaceri.

Wulff a fost atacat fără menajamente pentru că a ascuns un împrumut, a profitat de vacanţe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogaţi, iar apoi pentru că a încercat să facă presiuni asupra jurnaliştilor cu scopul de a împiedica publicarea informaţiilor.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here