Preşedintele Federaţiei „Energetica”, găsit spânzurat

388

Preşedintele Federaţiei „Energetica” şi vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc Scrădeanu, a fost găsit decedat, ieri, în jurul orei 11.00, în locuința sa din București. ”Bărbatul a fost găsit spânzurat în locuința sa din București, Sectorul 3, de către familie. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă). Cadavrul va fi transportat la SML București pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a decedat”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a fost în stare de șoc după anunțul morții preşedintelui Federaţiei „Energetica”.
”Sunt șocat. Eu am avut o relație specială cu domnul Pisc Scrădeanu, pentru că, pe parcursul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă, am ținut legătura aproape unul de celălalt. Am luptat cu el în decembrie, noi doi, pentru rectificarea bugetară. Pentru mine e o lovitură năprasnică. E ca și cum ar fi un membru al familiei noastre, al tuturor. Eu așa vreau să consider, că suntem o familie aici și e un membru marcant al familiei noastre. Sunt șocat și încerc să aflu mai multe. Nu am mai multe informații. Păcat! Am vorbit de atâtea ori, ne vedeam, erau zile în care ne auzeam de două-trei ori. Ultima oară m-am auzit cu dânsul duminică, m-a sunat să mă întrebe dacă sunt în Gorj sau sunt plecat, discutam mult pe proiectele la care aveam nevoie de ajutorul dânsului. Nu am simțit niciodată că ar avea o problemă. Este incredibil”, a mărturisit pentru Gorjeanul, Sorin Boza, managerul CEO.
Surprinși de vestea morții colegului lor au fost și sindicaliștii din Gorj. Acestora nu le-a venit să creadă că s-a sinucis. ”Mi se părea un om puternic. Nu eram foarte apropiați, dar mă surprinde această veste”, a precizat Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie. ”Este un șoc. Știu că era un om bun și se implica în mișcarea sindicală. A avut multe demersuri, interpelări în Parlament, pentru a ajuta mineritul și energia”, a spus și Manu Tomescu, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari.
Ion Pisc Scrădeanu a fost găsit mort de rudele sale, care au mers la locuința sa de serviciu, pentru că bărbatul de 60 de ani nu a răspuns la telefon și nu s-a prezentat la serviciu.
Federaţia „Energetica”, pe care Ion Pisc Scrădeanu o conducea, este una din semnatarele Contractului Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia. ”Dumnealui a avut reprezentantul din teritoriu, la semnarea actului adițional. Nu a trebuit să vină dânsul, a semnat delegatul său oficial. În perioada aceasta era foarte focusat pe partea legislativă, știu că alerga de la un minister la altul, știu că a petrecut mult timp, în ultima perioadă, la Ministerul Energiei, ajutându-ne pe noi să demarăm proiectele. Acesta a fost motivul pentru care dumnealui nu a venit. A avut un delegat, care l-a reprezentat, dar delegatul ținea foarte aproape și îl informa zilnic. E un șoc mare pentru noi. Cât de mici suntem în fața sorții!”, a mai declarat Sorin Boza, managerul CEO. Liderul de sindicat are doi copii. Apropiații săi susțin că avea probleme majore de sănătate, inclusiv capacitatea scăzută de a se odihni din cauza sistemului circulator, acesta fiind și motivul pentru care fusese internat recent în spital.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here