Președintele executiv al FNME, venit de peste 9500 de lei

292

Colegul lui Dumitru Pârvulescu la cârma Federației Naționale Mine Energie are un venit uriaș la compania de stat din județul vecin, aflată în insolvență, semn că lucrurile sunt mult mai bine pentru liderii sindicali de acolo decât pentru cei de la CEO. Petre Nica, președintele executiv al FNME, obține astfel lunar peste 9.510 lei de la locul de muncă, acesta fiind “delegat sindical” la Compania Națională a Huilei de la Petroșani și președinte al Sindicatului Muntele. La Complexul Energetic Oltenia, colegii lui Nica, președintele Dumitru Pârvulescu și vicepreședintele FNME Constantin Mitrescu, dar și alții, speră să devină și ei măcar inspectori sociali, cu salarii plătite de CEO.

Liderul FNME, Petre Nica, câștigă lunar mai mult decât un director, acesta având un salariu de bază de 6.340 de lei la care i se adaugă alte sporuri și beneficii sindicale. Acesta ocupă la CEH un post de delegat sindical, funcție la care nu s-au gândit și colegii lui de la Gorj, care visează să redevină măcar inspectori sociali remunerați de la CE Oltenia, sindicatelor din Gorj fiindu-le tot mai greu să le acopere salariile lunare. Postul lui Nica este însă ilegal, consideră rivalii lor sindicali, citați de presa din Valea Jiului, încadrarea ocupanților acestor posturi fiind făcută doar printr-o înțelegere între administrație și Sindicatul Muntele, CEH fiind în insolvență, angajații neavând un Contract Colectiv.

Curs pentru majorarea salariilor
Nica ar fi obținut această calitate, ca și alți opt colegi de-ai săi, în urma unor cursuri ţinute de lectori cu pregătire în domeniul dialogului sindical, care se încheie cu un examen şi se obţine o diplomă. Se pare însă că liderii de la Sindicatul “Muntele” ar fi obţinut direct aceste diplome, falsificând prezenţa la cursurile sindicale, dar fiind plătiţi în delegaţie de către CEH în acea perioadă, cu cazare și transport. Organele statului verifică aceste aspecte şi vor depista falsul şi uz de fals, susțin liderii sindicali de la “Noroc Bun”.

NICA (2)Trei sporuri pentru sindicaliștii agreați
La salariul președintelui executiv al FNME și al colegilor delegați sindicali li se mai adaugă 25% spor de vechime; 15% spor de confidenţialitate și 10% spor de fidelitate.
La un calcul simplu reiese că Nica Petre ar avea lunar un venit de cel puţin 9.510 lei, iar anual de peste 1 miliard de lei, mai precis 114.210 lei (adică 1,142 miliarde lei vechi). Adjunctul lui Nica, Cîmpean Darius, ar câştiga lunar 5.707 lei, la fel ca şi Ciobotaru Ioan şi Păduraru Vasile, iar anual 68.484 de lei.

Nica este președintele executiv al Federației Naționale Mine Energie din noiembrie 2015. În Biroul executiv se află Nica, dar și președintele Pîrvulescu în timp ce Marin Condescu este președinte onorific. În structura de conducere a FNME sunt reprezentați și energeticienii din Hunedoara, Cristian Iștoc, președintele Departamentului Energetic din cadrul Sindicatului Muntele, fiind unul dintre vicepreședinții structurii sindicale.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here