Președinte nou la Comisia de Mobilitate a IȘJ Gorj! Lipsă de sancțiuni pentru vinovații de la Motru

2148

De săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Gorj are un nou președinte al Comisiei de Mobilitate, după ce Nicolae Rușeț, inspectorul școlar adjunct, a fost destituit din funcție în urma deciziei Corpului de Control al ministrului Educației. În locul lui Ruseț a fost instalat apoi colegul acestuia din IȘJ, inspectorul școlar general adjunct Doru Cornescu.
Această schimbare este unica după scandalul de la Colegiul Tehnic Motru, deoarece Consiliul de Administrație al IȘJ Gorj întrunit, vineri, a decis să nu aplice măsurile impuse de Corpul de Control în cazul ascunderii orelor de la Colegiul Tehnic.
Deși în raportul de control se sublinia anchetarea disciplinară a șefului Comisiei de Mobilitate și a membrilor acestui organism, a CA-ului liceului din Motru și a directoarelor acestei instituții, vineri, s-a decis contrariul.
Mai exact, CA-ul IȘJ Gorj condus de Maria Cochină a decis să ignore total cele trasate de Corpul de Control și să nu ancheteze pe nimeni, în speță niciunul dintre cei indicați să nu fie trași la răspundere pentru faptele lor.
Cele petrecute la Colegiul Tehnic Motru demonstrează abuzul fostei conduceri a liceului la adresa unui salariat, abuz extins și la vârful IȘJ Gorj, dar și ignorarea legii și a celor stabilite de organismul de control al ministrului.
Șocant este că, PNL Gorj îl mai acceptă la conducerea IȘJ Gorj pe Nicolae Rușeț știindu-se că acesta a pătat imaginea partidului prin abuzul comis în familie pe ruta Motru -Târgu Jiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here