Președinta Comisiei de Examen de la Școala ,,Gheorghe Tătărăscu’’ a fost demisă din funcție! Rădoi a ignorat doi copii cu CES

5312

Amatorism! De asta a dat dovadă, directoarea Adriana Cristina Rădoi, de la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu la Evaluarea Națională, aflată în desfășurare. După incidentul cu profesorul de sport, care a fotografiat subiectele la limba română și le-a transmis mai departe, Rădoi permițând unui profesor cu dosar penal să fie în comisia de supraveghere a examenului, aceasta a mai făcut o greșeală impardonabilă. Mai exact, a ignorat doi elevi cu nevoi speciale, care au susținut examenul, la unul dintre copiii în cauză aceasta fiind și învățătoare. Mama unuia dintre elevii cu CES a reclamat-o pe directoare, totodată, președinte al Comisiei de Examen din unitatea de învățământ, la Inspectoratul Școlar Gorj, iar Maria Cochină, inspectorul general școlar, a demis-o pe aceasta din funcție.

Directoarea Rădoi nu este la prima bâlbă administrativă în mandatul său, dar, de data aceasta, la Evaluarea Națională 2020, a dat-o grav cu bâta’n baltă.

În primul rând, i-a permis profesorului Ion Aurel Chelea, prins de polițiști în luna martie cu alcoolemie la volan, să facă parte din comisia de supraveghere a Evaluării Naționale, deși știa că este cercetat într-un dosar penal, pentru că a condus în stare de ebrietate, după cheful de 8 Martie la care au fost mai mulți profesori din școală. Potrivit IPJ Gorj, Chelea a fost testat cu etilotestul, după ce a fost oprit pe raza comunei Scoarța, având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. Acum Chelea, profesorul de sport, are al doilea dosar penal, pentru că a fotografiat și transmis subiectele la limba română, fiind cercetat pentru abuz în serviciu.

Nepăsare la adresa elevilor cu nevoi speciale
A doua greșeală a lui Rădoi, președinte al Comisiei de Examinare din școala respectivă, a fost că a ignorat doi elevi cu nevoi speciale, care au susținut examenul în prezența unui profesor supraveghetor asistent.
Mai mult, metodologia prevedea ca profesorii să scrie lucrarea, iar elevii în cauză să dicteze, lucru care nu s-a respectat, copiii fiind puși să-și scrie singuri lucrările. Un părinte a reclamat situația la IȘJ Gorj, după ce a redactat o scrisoare emoționantă pe care a împărțit-o prin școală. Rădoi era învățătoarea unuia dintre copii, dar l-a lăsat de izbeliște, cum a făcut de altfel și cu al doilea.

Unul dintre elevi este operat pe creier, dar Rădoi avea alte preocupări…

În locul destituitei Rădoi a fost numită Valeria Vîlceanu, fost director al școlii.
ANAMARIA STOICA

8 COMENTARII

  1. Numai tute prin funcții. Invățătoare la baza, apoi profesor prin asa zisa reconversie (o pomana prin care ajungi ușor sa predai orice fără sa parcurgi o facultate în domeniu). De câțiva ani educatoarele și invatatoarele au titulatura de profesori iar mulți profesori sunt habarnisti, intrați pe ușa din dos dar plini de ifose. Învățământul a ajuns o cloaca, unde se promovează nonvalorile, unde cei cu performante sunt ținuți în umbra și nu au loc de insi/inse ce se pretau la orice pentru a obține ore, funcții, nu au demnitate fac pe slugile, compromisuri, le plângi de mila în ce situații se pun acești “intelectuali” care bineînțeles ca devin periculoși pentru ca nu își cunosc limita și se pun pe aceeași treapta cu cei care fac aceasta meserie cu simt de răspundere. Un sistem corupt, cu oameni meschini, barfitori, răutăcioși, invidiosi. Ocoliți cât puteți acest sistem birocratizat pana în măduva oaselor, cu concursuri de hârtii adunate de prin te miri ce locuri fără sa fi avut vreo contribuție dar care ajuta aspiranții sa – și mărească veniturile frumușel prin asa zisul concurs de gradații de merit.

    • Dle Iovu,ar trebui sa va interesati,aceasta dna este in aceasta functie pe baza unui concurs!Cred ca atunci cand afirmati ceva trebuie sa aveti niste informatii concrete.O zi bună!

    • Când vrei să distrugi o țară, prima dată îi distrugi educația! Căci democrația fără educație nu valorează nici cât o ceapă degerată! De ce? Simplu: în „democrație”, votul a doi imbecili e mai tare decât votul lui Einstein! Și ne mai mirăm ce iese de la urne sau de ce se duce dracului țara asta, că poporul s-a dus de multă vreme…

  2. Total neadevărat!Am avut copilul in aceasta institutie,Si el si colegii lui erau foarte încântați de dna directoare.De ce nu întrebați elevii cate lucruri bune sau facut in aceasta scoala sub conducerea acestei doamne?Pacat,ar trebui sa fiti impartiali!

    • Când ajung elevii de școală gimnazială să dea calificative cu privire la calitatea actului educațional… Sigur că da, un copil maximum în clasa a VIII-a e expert în evaluarea cadrelor didactice! Doamna Ionescu, ce Dumnezeu, doamnă, înțeleg că acel copil al dvs. e Einstein în devenire și în ciclul I deja poate da verdicte de competență educațională acelora care-l învață carte, da’ nu în asta constă imparțialitatea – dacă știți ce înseamnă acest cuvânt… Abia AICI e PĂCAT, cum bine ziceți dvs.: când învață oul pe găină iar găina-l aplaudă…

  3. Nu este scoala pentru copii cu dizabilitati si nu avea de unde sa stie toate legile pentru copii cu probleme.Iar cu profu de sport de unde sa stie ea ca avea cazier.Este o razbunare politica.

  4. D-le moderator in locul tau as șterge postarea no.1 pentru că s-ar putea sa fiti amendați pentru cuvinte jignitoare,care ajung aproape cu tenta sexuală.Am avut copilul la d-na Rădoi in clasa și pot să vă spun că avea un stil aparte de predare,nu unul greoi,rusesc.Copii o iubeau cu toții la nebunie și veneau de drag la școală,nu că în alte clase unde erau făcuți tâmpiți,prosti,dobitoci.Se implica foarte mult în activitățile extrașcolare,stătea de dimineață până seara in școală,era epuizată slăbise enorm din cauza stresului.Cei doi copii numai dacă aveau mâinile amputate puteau să ceară să le dicteze la alte persoane.In locul dânsei v-as da in judecată și pe voi pentru calomnie și aș ataca in instanta decizia de înlocuire director.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here