Preșcolarii Grădiniței Leurda, îngrijiți de o octogenară! Salariata IȘJ Gorj, plătită forfetar de trei decenii cu doar 400 de lei pe lună

915

Cea mai bătrână salariată din învățământul gorjean, din rândul personalului auxiliar, se găsește în zona Motru, la Grădinița cu Program Normal Leurda. Salariata are 83 de ani, fiind plătită în sistem forfetar, două ore pe zi, asta de 30 de ani. Salariul Sofiei Chițoran a ajuns acum la 400 de lei lunar, deși, în anii trecuți a încasat chiar și 200, 300 de lei pe lună. În ciuda compensației mici, bătrâna deschide cu drag, în fiecare dimineață, ușa grădiniței, încă de la orele 5 ale dimineții, mai ales iarna, pentru a face focul pentru cei mici și pentru a încălzi sala de clasă unde învață numai 13 preșcolari.

Salariata cu părul cărunt, acoperit de o năframă, aerisește zilnic sala de clasă, igienizează băile, iar apoi îngrijește spațiul verde și florile din curtea unității de învățământ. În fiecare seară face focul în sobă, procedură pe care o repetă dimineața, pentru ca grădinarii să găsească căldură în sala de clasă.
Educatoarea din Leurda este mulțumită de ajutorul oferit de Sofia Chițoran, care sprijină astfel administrarea unității de învățământ.
Femeia locuiește în vecinătatea grădiniței și păzește chiar și unitatea, îngrijind-o, în afara orelor de program, alături de fiul ei.
,,Fac acest lucru pentru că îmi sunt dragi copiii și o voi face până când oi mai putea”, i-a spus salariata viceprimarului de Motru, Cosmin Morega, care în urmă cu o zi a găsit-o, uimit, robotind în curtea grădiniței.
,,Mi-a spus că banii primiți pentru munca ei sunt buni, chiar dacă sunt puțini, ajutând-o pentru medicamente. Femeia a menționat că știe că, din nefericire, nu își dorește nimeni să muncească pentru acești bani.
Este de admirat că o persoană la o vârstă onorabilă muncește, cea mai mare parte a timpului chiar voluntar, din dragoste față de copii’’, a spus viceprimarul.
Sofia Chițoran beneficiază, în paralel, de o pensie minimă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here