Preoţi şi profesori din Gorj, parte din Simpozionul “Familia şi provocările ei”

350

Arhiepiscopia Craiovei organizează până pe 4 mai 2017 Simpozionul Naţional cu tema “Familia şi provocările ei actuale”. Activitatea are loc la Centrul de restaurare, conservare şi vizualizare din Craiova, strada Brestei nr. 24. Iniţiativa face parte din demersul Bisericii de a sprijini valorile familiei tradiţionale, în contextul iniţiativei membrilor Coaliţiei pentru Familie de a susţine legal şi întemeiat că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” (art. 48, alin. 1).
În cadrul evenimentului iau cuvântul membri ai “Coaliţiei pentru familie”, jurişti, profesori de pedagogie şi teologie din întreaga ţară. Integrate în programul întâlnirii sunt şi următoarele evenimente: miercuri, 3 mai, în intervalul 9.00 – 11.00, Sfânta Liturghie la Catedrala “Maica Precista” – Dudu din Craiova, în ziua sărbătorii Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici; joi, 4 mai, în intervalul 11.40 – 12.40 – Eveniment editorial – Lansarea volumului “Paradigma creştină a unei Europe unite. Educaţia religioasă: valenţe, exigenţe, finalităţi”, coord. dr. Lucian Dindirică, editori: Pr. Conf. Dr. Adrian Ivan, Pr. Conf. Dr. Adrian Boldişor, Pr. Lect. Dr. Ioniţă Apostolache, Ed. Mitropolia Olteniei, Ed. Universitaria, Craiova, 2017.
În 2016, peste 2.000 de misionari din Arhiepiscopia Craiovei au sprijinit demersul Coaliţiei pentru Familie prin strângerea de semnături în vederea susţinerii valorilor familiei tradiţionale. Au fost strânse peste 170.000 de semnături pentru susţinerea familiei tradiţionale. Întregul demers a fost sprijinit intens de Asociaţia “Părinţi pentru copii”, filiala Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie pentru judeţul Dolj, de Fundaţia “Cuvântul care zideşte”, de protopopiatele din Arhiepiscopia Craiovei, de Asociaţia “Vasiliada”, de preoţii şi profesorii de religie din judeţele Dolj şi Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here