Preoteasa lui Zglobiu, administrator al ştrandului de milioane din Motru

791

Ştrandul de 3,7 milioane de lei, realizat de autorităţile din Motru, este condus de soţia lui Dan Zglobiu, preotul iconomis stavrofor al Catedralei “Sfânta Treime şi Sfânta Cuvioasa Paraschieva” din municipiu. Promovarea nevestei popii în funcţia plătită din bani publici a stârnit ceva discuţii în localitate, existând persoane care au pus sub semnul întrebării amplasarea Doinei Zglobiu în fruntea investiţiei realizate din fonduri europene. Edilul localităţii, Dorin Hanu, susţine însă că nu i-au ajuns la urechi aceste cârcoteli pe seama noului administrator al ştrandului, el chiar neştiind că aceasta este soţia preotului Zglobiu, dar menţionează că persoana în cauză a promovat, din câte ştie, corect concursul pe post, competiţia fiind organizată de Direcţia Publică a Consiliului Local. Primarul anunţă, de asemenea, că locuri de muncă au mai primit încă nouă persoane din localitate, alte trei completând lista de salariaţi, prin redistribuire.

Baza de agrement din Motru, inaugurată cu o săptămână în urmă, a fost realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană, dar şi de la bugetul local. Investiţia are o valoare totală de circa 3,7 milioane lei, jumătate din sumă fiind asigurată de primărie. Aceasta cuprinde două bazine, un teren de tenis, de volei, teren sintetic de fotbal, dar şi spaţii de joacă pentru copii. Edilul localităţii, Dorin Hanu, a declarat că ştrandul a atras numai în week-endul de inaugurare în jur de 1000 de persoane, în prima zi, pe 13 iunie, intrarea aici fiind gratuită. “Ştrandul a atras 1000 de persoane imediat după inaugurare, păcat că vremea nu a ţinut cu noi şi la acest sfârşit de săptămână”, a declarat edilul Dorin Hanu, mulţumit de felul cum funcţionează noua investiţie din Motru.

Concurenţă pe posturile vacante!
De altfel, primarul s-a arătat mândru că baza de agrement a creat şi 12 noi locuri de muncă în localitate, doar nouă fiind scoase însă la concurs, trei posturi fiind ocupate prin redistribuire. “Avem şi 12 salariaţi la ştrand, trei fiind aduşi acolo prin redistribuire. Nouă persoane au fost însă angajate prin concurs organizat de Direcţia Publică SA, firma Consiliului Municipal Motru. Ştiu că a fost concurenţă pe posturi, şi pe cel ocupat de administrator, unde este o femeie, nu îi ştiu numele”, a completat primarul.
Anunţat că postul a fost ocupat de soţia preotului Dan Zglobiu de la Catedrala Motru, şi că acest lucru a creat discuţii, primarul a menţionat că nu o cunoaşte pe preoteasă, dar poate da asigurări că numirea administratorului a fost corectă. “Nu ştiu nevestele preoţilor şi eu personal nu m-am ocupat de ocuparea posturilor respective. Ştiu însă de la organizatori că ocuparea posturilor s-a făcut corect”, a subliniat Dorin Hanu.

preot zglobiu (4)Zglobiu, promovat după pictarea Catedralei
Faptul că Doina Zglobiu este soţia preotului catedralei din Motru a stârnit însă discuţii în localitate, mai ales în rândul Opoziţiei din oraş, asta deoarece se cunoaşte aportul adus de popă în obţinerea banilor necesari pentru pictarea lăcaşului de cult.
De altfel, pictura executată în tehnică fresco a fost finalizată în 2010 de o echipă de artişti plastici conduşi de părintele Adrian Tuluc. O parte din banii pentru această investiţie au venit şi de la autorităţile municipale, dar şi de la credincioşi. În 2011 catedrala a fost resfiinţită, la eveniment patricipând şi Mitropolitul Olteniei care l-a ridicat pe Dan Zglobiu în funcţia bisericească, făcându-l preot iconom stavrofor la Parohia Motru II.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Concurs pe bune……..ma faci sa rad Hanule…….A fost concurs de împrejurări, ca si la Uata, primărie, finanțe…….plin de sinecuri……….o sa treacă curând DNA-ul si dealul Bujorascu………restul e tăcere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here