Preoteasa a primit decizia, Gruia încă aşteaptă

201

deschidereConstantin Preoteasa şi-a luat adio vineri de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj o dată cu primirea deciziei de pensionare. Preoteasa a predat totul, la finalul săptămânii trecute, şi şi-a prezentat documentul Consiliului Judeţean Gorj, instituţie căreia i s-a subordonat timp de 16 ani. Frâiele DGASPC Gorj au fost preluate, în interimat, de Ninela Natalia Gruia, directorul adjunct al instituţiei, care îşi aşteaptă însă, din moment în moment, decizia de numire pe post, până la organizarea concursului în urma căruia se va decide cine va ocârmui, pe mai departe, unitatea. Gruia nu a luat încă o decizie în legătură cu participarea sa la concursul viitor pentru postul de director general al DGASPC Gorj.

La aproape două luni după ce şi-a depus dosarul de pensionare, directorul DGASPC Gorj, Constantin Preoteasa a primit vineri preţiosul document. Ştiind câte discuţii şi ce scandal a stârnit plecarea sa din instituţie, în luna decembrie a anului trecut, Preoteasa nu a stat pe gânduri şi şi-a finalizat rapid documentele care îl eliberau, după 16 ani de funcţie, din scaunul de director. Susţine că nu a mai stat la discuţii şi s-a grăbit să îşi ducă documentul la Consiliul Judeţean şi la Casa de Pensii Gorj, pentru a se putea bucura apoi de linişte. “Am primit decizia de pensionare de vineri, zi în care am şi făcut toate formalităţile pentru a preda totul la Direcţie. Acum nu mai am nicio treabă cu instituţia. Nu am avut nicio discuţie nici cu foştii subordonaţi ci am dus rapid decizia la Consiliul Judeţean şi apoi la Casa de Pensii”, a explicat Preoteasa, în tonul său nesesizându-se însă părerea de rău. Preoteasa va avea însă o pensie mai mare decât salariul care i-a fost ciuntit în ultimul timp, dar banii sunt puţini în comparaţie cu cei 47 de ani munciţi. Cu toate acestea, Preoteasa se declară mulţumit şi liniştit. Susţine că va rămâne însă în continuare un membru activ al PSD Gorj, acum având timp berechet pentru activitatea de partid. În ce priveşte persoana care îl va înlocui, Preoteasa declară simplu: Natalia Gruia.

Gruia restabileşte “haosul”

Natalia Gruia a preluat frâiele DGASPC dar nu deţine încă la mână documentul oficial care îi asigură interimatul oficial pe post. Acest lucru a bulversat puţin ieri salariaţii, deoarece neavând calitatea oficială de director general interimar Gruia nu putea semna hârtiile oficiale ale instituţiei. Se discuta chiar de o activitate blocată în instituţie, dar Gruia linişteşte lumea şi declară că are situaţia sub control, chiar dacă nu are încă decizia de numire pe funcţie de la Consiliul Judeţean Gorj. “În acest moment sunt director adjunct, aştept decizia de numire pe funcţia de director general interimar, până la organizarea concursului pe post. În instituţie totul este în regulă”, dă asigurări Gruia. Directoarea susţine că “deocamdată nu s-a pus problema participării mele la concurs. Nu poţi să te hotărăşti brusc pentru asta. O astfel de decizie a mea depinde de mai multe lucruri”, susţine Gruia.

Călinoiu: “Totul va fi în ordine la DGASPC Gorj, rămâne Gruia”

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este a doua persoană după Preoteasa care anunţă rămânerea lui Gruia la cârma instituţiei. “Preoteasa a ieşit la pensie dar totul la Direcţie va fi în ordine deoarece rămâne Ninela Gruia director general interimar. Vom vedea pe parcurs cine va conduce instituţia, deoarece se va organiza concurs. Pot să asigur însă că vom lua deciziile cele mai bune atât pentru salariaţii instituţiei cât şi pentru beneficiari”, a declarat şeful judeţului.

Aspiranţi mulţi

Dacă Gruia s-a arătat rezervată în declaraţiile privind participarea sa la concursul pentru funcţia de director general, din decembrie până în prezent mai mulţi aspiranţi la funcţie şi-au arătat disponibilitatea pentru funcţie. Este vorba despre soţia lui Scarlat Iriza, Valeria Iriza, fiul consilierului judeţean Puiu Diaconescu, Laurenţiu Diaconescu şi de Dumitru Cotrună, consilierul pe probleme sociale a lui Ion Călinoiu. Ieri, în cadrul instituţiei, se anunţase o şedinţă în urma căreia mandatul Ninelei Gruia, de director general interimar, trebuia oficializat şi prelungit.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here