Premiul special, pentru intuiție critică și simț estetic, obținut de fiica purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj

329

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, Andrei Lazăr, are cu ce să se mândrească. Fiica sa de 15 ani, elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu, s-a întors recent cu premiul special pentru intuiție critică și simț estetic, de la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare ”Ionel Teodoreanu”, organizat la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” din Iași.


”De la o vârstă destul de mică am avut ocazia de a-mi dezvolta vocabularul și imaginația, citind foarte mult, iar compunerile pe care le concepeam la orele de curs reprezentau un bun prilej de a-mi valorifica originalitatea și creativitatea. Începând din clasa a V-a am participat frecvent la concursuri și olimpiade, între care «Lingvistică», «Lectura ca abilitate de viață», «Matematică», «Fizică», «Geografie», «Limbă, literatură și comunicarea Română», «Limba engleză», unde am obținut mai multe premii la etapa județeană.
Cele mai importante premii le-am obținut în clasa a VII-a, când m-am calificat la Concursul Național Transcurricular de lectură și interpretare «Ionel Teodoreanu», organizat la C.N. ”Costache Negruzzi” Iași, respectiv în clasa a VIII-a, când m-am calificat pentru a doua oară la acest concurs și am obținut Premiul special «Ionel Teodoreanu» pentru intuiție critică și simț estetic.
Participarea la acest concurs național a reprezentat pentru mine o adevărată provocare, deoarece valorifică cunoștințele în domeniile literatură și artă, în ceea ce privește proba scrisă, iar pentru proba orală elevii au putut alege din cele patru secțiuni «artă dramatică», «muzică», «cinematografie» și «artă plastică».
Eu am ales «arta plastică» pentru proba orală, fiindcă odată ce am învățat tehnica de «decodificare» a mesajului ilustrat de pictor, cât și simbolistica elementelor pictate, am fost fascinată de multitudinea de sensuri organizate în aceeași creație.
Consider că, pentru a performa într-un domeniu, este nevoie, în primul rând, de ambiție și perseverență, iar cotele maxime pot fi atinse dacă și îndrăgești ceea ce faci. De asemenea, este nevoie să ții capul sus în momentele grele, când mai apar și eșecuri și îți dai seama că realitatea nu se prezintă conform așteptărilor tale.
Fiecare situație de acest fel reprezintă un nou început pentru mine, o nouă șansă de a încerca ceva diferit, cu dorința de a depune mai mult efort în pregătirea personală pentru obținerea rezultatului dorit. Acum mă pregătesc intens pentru a obține un rezultat foarte bun la examenul de capacitate, la finalul clasei a VIII-a, precum și pentru trecerea de la ciclul gimnazial la cel de liceu, unde apar noi provocări și se conturează premisele pentru viitoarea carieră”, a declarat Ariana Lazăr – Andrei.
L. F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here