Premii pentru finalistele “Mesajul meu antidrog” – ediţia XII

474

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj a premiat la finele săptămânii trecute cele două câştigătoare la faza naţională a ediţiei cu numărul XII a concursului „Mesajul meu antidrog”. Odată cu această premiere a fost lansată şi cea de-a XIII-a ediţie a competiţiei.

107 lucrări au fost incluse în ultima ediţie a acestui concurs, iar două eleve din Târgu-Jiu au obţinut rezultate importante la categoriile eseu literar şi arte vizuale. „Faza judeţeană a ediţiei cu numărul XII s-a desfăşurat în luna mai a anului 2015. În finala naţională au ajuns Maria Predescu la secţiunea eseu literar, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ‘‘Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, şi Anca Elena Stăiculescu, la arte vizuale, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu”. Au fost 107 lucrări la această ediţie”, a declarat Laurenţiu Şoşoi, coordonator CPECA Gorj.
Cele două finaliste au primit din partea Agenţiei Naţionale Antidrog câte o tabletă. „În cadrul concursului am realizat un eseu care să evidenţieze efectele negative ale consumului de droguri”, a spus Maria Predescu, una dintre câştigătoarele competiţiei. Colega sa de concurs, Anca Elena Stăiculescu, a fost cea care, prin intermediul desenului, a transmis colegilor săi de generaţie un mesaj împotriva consumului de tutun.

Susţinere din partea profesorilor
Alături de cele două câştigătoare ale fazei naţionale s-a aflat şi profesoara de desen a Şcolii Gimnaziale Gheorghe Tătărăscu, care în fiecare an şi-a încurajat elevii să participe la competiţia „Mesajul meu antidrog”. „Mă simt onorată că cele două eleve ale mele au ajuns la faza naţională a acestui concurs. Noi avem o veche participare la competiţia aceasta şi în fiecare an am încurajat elevii să participe. Cel mai adesea, ei au răspuns prompt la fiecare ediţie şi au transmis mesaje destul de sugestive prin lucrările lor, în vederea combaterii consumului de droguri şi ale substanţei”, a declarat profesoara Rodica Norocea.

Lansare pentru ediţia XIII
În cadrul conferinţei de premiere a celor două eleve, a fost lansată şi cea de-a XIII-a ediţie a concursului „Mesajul meu antidrog”. „Ediţia a XIII-a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – iulie 2016 în cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Tema din acest an este „Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri”. Obiectivul specific este dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri”, a mai spus coordonatorul CPECA Gorj.
Secţiunile celei de-a XIII-a ediţii a „Mesajul meu antidrog” sunt: eseu literar, arte vizuale, film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe, promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.
Elevii pot participa cu lucrări la toate secţiunile concursului, cu menţiunea că secţiunea sport va fi organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj.

Sprijin din partea IŞJ şi DJST Gorj
Parteneri în acest proiect, alături de Agenţia Naţională Antidrog, sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj. „În baza unui protocol între IŞJ şi CPECA Gorj, se derulează acest concurs anual. Scopul său este determinarea elevilor să participe la competiţie şi conştientizarea asupra pericolului la care se expun dacă aleg să consume droguri sau alte substanţe psihotrope”, a precizat Grigore Alexandrescu, reprezentant al IŞJ Gorj. Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here