Premii mai mari pentru stimularea performanței școlare

218

Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre ce prevede acordarea de premii în bani mai mari elevilor premiați la competiții  școlare și școlilor din care provin aceștia.

Măsurile aprobate vizează recunoaşterea şi stimularea înaltei performanţe obţinute de elevi, în cadrul diferitelor competiţii, prin acordarea de stimulente financiare mai mari. De aceste stimulente vor beneficia și unităţile şcolare de provenienţă ale elevilor. ”Elevii din învăţământul preuniversitar care obţin premii şi distincţii la competiţiile şcolare, precum şi unităţile şcolare de provenienţă ale elevilor vor beneficia din acest an de stimulente financiare mai mari pentru performanţele lor. Astfel, pentru performanţele obţinute la etapa naţională se majorează cu aproximativ 25% premiile individuale şi cu aproximativ 50% premiile pe echipe”, a anunțat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Elevii premiați la etapele județene ale competițiilor școlare vor primi sume cuprinse între 25 de lei (menţiune) şi 60 de lei (premiul I), iar cei premiaţi la etapele interjudeţene şi regionale vor fi răsplătiţi cu sume cuprinse între 35 de lei (menţiune) şi 85 de lei (premiul I).
La etapele naționale ale competițiilor, elevii premiați vor primi pentru premiul I – 150 de lei, pentru premiul II – 115 de lei, pentru premiul III – 85 de lei, iar pentru mențiune – 65 de lei. Premii şi mai mari vor primi elevii care obțin rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare desfășurate la nivel internaţional. Mai exact, cei care obţin premiul I sau medalie de aur cu punctaj maxim vor primi 12.550 de lei, pentru premiul I se vor da 9.720 de lei, pentru premiul II – 8.330 de lei, pentru premiul III – 5.950 de lei, iar pentru mențiune – 4.065 de lei. Profesorul care l-a pregătit pe elevul câștigător va primi un stimulent financiar egal cu cel acordat elevului; la fel şi școala unde învaţă acesta.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here