Premii în bani pentru laureații Festivalului Folcloric “Sofia Drăghici”

266

Duminică, 25 iunie, a avut loc ediţia a VII-a a Festivalului Folcloric pentru Copii și Tineret “Sofia Drăghici”. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Căpreni, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Câștigătorii au primit premii în bani.

La cea de-a VII-a ediție a Festivalului Folcloric pentru Copii și Tineret “Sofia Drăghici”, cei mai talentați concurenți au fost premiați de către organizatori. La secţiunea “solişti vocali”, Premiul I în valoare de 250 de lei a revenit solistei Medeleanu Maria, Premiul II în valoare de 200 de lei – Ştefaniei Boian din Târgu-Cărbuneşti, iar Premiul III în valoare de 150 de lei a fost câştigat de Bugă Daria din Căpreni. Trei premii speciale au fost câştigate de către Budilica Camelia, Stejari, Căprea Ştefania din Târgu-Jiu şi Soceanu Elena din Stejari.
La secţiunea “grupuri instrumentişti”, Premiul I în valoare de 300 lei a fost câştigat de grupul de naişti din Cruşeţ, Premiul II a revenit grupului de naişti din Bustuchin, Premiul III a fost câştigat de grupul de naişti din Stoina. S-a oferit un premiu special grupului de viori din Bustuchin. La secţiunea solişti instrumentişti, Premiul I – Cioiu Alexandru – caval, Premiul II – Ilina Narcis – caval, Premiul III – Ciobanu Patrik – vioară. S-au mai acordat premii speciale lui Zoican Alexandru – vioară, Giorgi Alexandra – nai şi Mirescu Gabriela – nai.
Pentru secţiunea “dansuri populare”, Premiul I în valoare de 350 de lei a fost câştigat de formaţia din Cruşeţ, formaţia din Căpreni şi formaţiei din Bustuchin, Premiul II – formaţia din Stoina, formaţia din Stejari, formaţia din Târgu Logreşti, Premiul III – formaţia din Vladimir, formaţia din Licurici, formaţia din Hurezani. Premiul special a fost oferit formaţiei Bărbăteşti şi formaţiei din Bălăneşti.
Premiile I de la toate secţiunile au fost acordate de către Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
Celelalte premii au fost acordate de către Consiliul Local al Comunei Căpreni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here