Premierul Victor Ponta a deschis, din nou, anul şcolar la Târgu-Jiu

396

Ca şi în anii trecuţi, prim-ministrul României, Victor Ponta, a participat la deschiderea noului an şcolar la Târgu-Jiu. De această dată, premierul a fost prezent la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, unitate de învăţământ aleasă datorită rezultatelor foarte bune obţinute de elevi.

Prim-ministrul le-a urat elevilor la început de an școlar să vină cu plăcere la școală şi a dat asigurări că sănătatea și educația vor fi și pe viitor domenii în care se vor investi bani. “În fiecare an, la deschiderea anului școlar sunt la Târgu-Jiu și încerc să aleg locul la care particip la festivitate ținând cont de rivalitățile pozitive locale. (…) Anul acesta sunt aici (n.r. la CNET) pentru că știu că ați avut un procent de promovabilitate la Bacalaureat de 100%. Vă felicit pentru aceasta, cred că este o mare mândrie pentru județul Gorj, pentru ţară, și vreau să îi felicit pe elevii care participă la olimpiade și au rezultate foarte bune. (…) Le mulțumesc profesorilor pentru munca pe care o fac zi de zi alături de elevi. Am reușit să reparăm puțin din relele din trecut, să îşi primească la timp salariile, să își primească drepturile pe care le meritau (…) și vreau să îi asigur că și în viitor sănătatea și educația vor fi domeniile în care toți banii pe care îi avem îi vom investi, atât pe zona de salarizare, cât și în zona condițiilor create. (…) Elevilor le urez să vină cu plăcere la școală, să punem accent pe ceea ce înseamnă școala în secolul XXI: mai multă tehnologie, mai multe informații importante pentru pregătirea profesională, pentru viitor, mai multă folosire a ceea ce înseamnă cunoașterea în anul 2015”, a declarat Victor Ponta. Premierul a mai adăugat şi că își dorește atât pentru elevi, cât și pentru părinți, o școală sigură și una în care profesorii să fie respectați.

ponta“Îmi doresc un singur lucru pentru elevi, părinți și pentru toți cei care avem copii la școală: să facem o școală în primul rând sigură, în care să nu îți fie frică să trimiți copiii, o școală în care profesorii să fie respectați și o școală în care, la sfârșitul fiecărui an, să știi că ești mai bine pregătit pentru viața care urmează. (…) În aceste zile vedem mii de oameni care și-au părăsit țara, care își caută o viață mai bună, care merg cu copiii în alte țări și își riscă viața. Vreau să apreciem că în România reușim să muncim împreună, să trăim împreună, să avem școli și spitale mai bune și de câte ori nu o să ne fie mai bine, să nu uităm de cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a mai spus prim-ministrul României. Victor Ponta a mai declarat şi că în zilele următoare va discuta cu miniștrii Educației, Finanțelor și Muncii despre locul personalului din sistemul de educație în legea privind salarizarea în sectorul bugetar, în așa fel încât în acest domeniu și cel al sănătății să se păstreze același ritm al creșterilor salariale.

ponta (1)“În ceea ce priveşte sistemul de educaţie, avem ca priorităţi mai multe puncte. În primul rând, o să discut în zilele următoare cu ministrul Educaţiei, ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii legat de finalizarea locului sistemului de educație în legea privind salarizarea în sectorul bugetar în așa fel încât să păstrăm un principiu la care țin foarte mult, şi anume sănătatea și educația să meargă în același ritm, apropo de creșteri salariale; să rezolvăm probleme create de creșterea salariului minim pentru că tot urcând salariul minim am ajuns să compactăm în special în educație și sănătate pe cei cu vechime mai mare sau cu pregătire diferită. E foarte bine că i-am urcat pe cei cu salarii mici, dar trebuie, totuși, să păstrăm un raport rațional. Să văd care sunt efectele noii legi pe care am adoptat-o privind salarizarea personalului nedidactic (…) și să reușim ceea ce ne-am propus, ca la rectificarea bugetară să plătim în avans toate titlurile executorii pe 2016”, a mai spus premierul.

ponta (2)Noi lucrări de investiţii în şcolile din Târgu-Jiu
Şeful Guvernului a venit la Târgu-Jiu însoţit de un reprezentant al Ministerului Educaţiei, dar şi de parlamentari de Gorj. La eveniment au fost prezente şi autorităţile locale şi judeţene. Florin Cârciumaru, primarul Târgu-Jiului, a profitat de acest prilej pentru a le ura, de asemenea, elevilor succes în noul an şcolar şi pentru a da asigurări că lucrările de investiţii la unităţile de învăţământ vor continua şi în anii următori. “Ştiu că un act educaţional de calitate are nevoie şi de condiţii materiale corespunzătoare. Din acest punct de vedere, preocuparea Primăriei Târgu-Jiu a fost constantă pentru a asigura condiţii de învăţare civilizată în toate şcolile, liceele şi colegiile din municipiu, ca şi în unităţile de învăţământ preşcolar. Este vorba de 50 de unităţi şcolare, în care învaţă aproape 23.000 de elevi. Pe parcursul vacanţei de vară au fost pregătite toate şcolile, au fost efectuate lucrări de reparaţii şi de igienizare în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei. Vreau să reamintesc că lucrările de reabilitare au fost încheiate în anii anteriori, astfel că de acum înainte ne putem ocupa de investiţii noi, de extinderi şi construcţii de cămine, cantine şi alte spaţii pentru care avem deja pregătite proiectele tehnice şi pentru care urmărim programele de finanţare din bugetul naţional şi european. Ne dorim ca în şcolile din Târgu-Jiu să dăm şanse egale fiecărui copil, indiferent din ce familie provine. Am încercat să ajutăm, acolo unde s-a putut, familiile cu mulţi copii prin acordarea de rechizite gratuite, dar şi burse sociale în valoare de peste 24.000 de lei”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu. Acesta i-a mai sfătuit pe elevi şi să aibă grijă la modelele de viaţă pe care şi le aleg. “Cred cu tărie că elevii au nevoie de mentori adevăraţi, care sunt în primul rând învăţătorii, apoi profesorii, şi nu de aşa-zişii idoli creaţi de ecranul televizorului. Aş vrea să-i sfătuiesc pe elevi să fie foarte atenţi ce modele îşi aleg în viaţă. Acum, cu ocazia începerii noului an şcolar, felicit pe toţi cei care şi-au adus contribuţia la rezultatele deosebite înregistrate în anul şcolar trecut şi au făcut cunoscută valoarea şcolii româneşti în ţară sau peste hotare”, a mai spus Florin Cârciumaru.

ponta (4)CNET, locul I pe judeţ
Promovabilitate de 100% la Bacalaureat, locul 24 pe ţară într-un top întocmit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi locul I pe judeţ. Cu asta se poate lăuda Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. “Într-un clasament întocmit de ministerul de resort suntem clasaţi pe onorabila poziţie 24, ceea ce înseamnă locul I în judeţul Gorj. Avem rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină şi am încheiat prima sesiune a Bacalaureatului cu un procent de 100%, după ce în anii precedenţi am fost de fiecare dată în preajma acestui prag. A existat şi o medie de 10 şi multe, foarte multe medii bune. Nu este aşadar de mirare că absolvenţii noştri au intrat la cele mai bune şi prestigioase universităţi din ţară şi străinătate. (…) În ceea ce priveşte admiterea în clasa a IX-a, de ani buni ne situăm pe primul loc, opţiunile părinţilor şi elevilor preferându-ne pe noi, ceea ce ne face să le mulţumim public şi să îi asigurăm că nu au greşit alegând CNET. Toate acestea au fost posibile datorită calităţii excelente a personalului didactic şi nedidactic, dar şi a construirii în timp, cu migală, pas cu pas, a unui autentic spirit «Ecaterina». Când spui «Ecaterina» spui profesionalism, echilibru, disciplină, responsabilitate şi un viitor mai bun pentru copiii noştri. (…) Ne-am individualizat în sistemul de învăţământ al judeţului prin valoare şi rezultate”, a precizat Gheorghe Nichifor, directorul CNET. De altfel, tocmai rezultatele foarte bune obţinute de elevii acestei unităţi de învăţământ l-au determinat pe premierul Victor Ponta să participe anul acesta la festivitatea de deschidere a anului şcolar la colegiul târgujian. Premierul va reveni la Târgu-Jiu pe 1 octombrie, la deschiderea anului universitar şi va participa la Conferinţa Judeţeană a PSD.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here